Sant’Egidio: 22 oct. Un nou model d’atenció i cura dels ancians

Quan:
22 de octubre de 2020 @ 9:36 – 25 de octubre de 2020 @ 23:45
2020-10-22T09:36:00+02:00
2020-10-25T23:45:00+01:00

Benvolgut, benvolguda,

El dijous, 22 d’octubre a les 18.30 h, a la Basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona, tindrà lloc una taula rodona amb el títol: “SUPERAR EL MUR QUE SEPARA ELS ANCIANS… Un nou model d’atenció i cura”.

A més de representants de la Comunitat de Sant’Egidio intervindrà el Dr. José A. Garcia Navarro, president de l’Associació Espanyola de Gerontologia i Geriatria i director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

Per complir les mesures de seguretat vigents, us preguem que confirmeu la vostre assistència, donat que les places estan limitades.

Us hi esperem. Una salutació cordial.

Jaume Castro – Responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona

 

 

Benvolgut, benvolguda,

El proper 20 d’octubre de 2020, entre 16.30 i 19h, tindrà lloc a Roma la Trobada Internacional per la Pau en l’esperit d’Assís. Hi seran presents els representants de les grans religions mundials.

Si vols participar ONLINE pots fer la inscripció i rebràs el link pel streaming: PER PARTICIPAR A L’ESDEVENIMENT ONLINE »

Roma 2020
Ningú se salva sol
Pau i fraternitat

“Les diferents religions, a partir de la valoració de cada persona humana com criatura cridada a ser fill o filla de Déu, ofereixen una aportació valuosa per a la construcció de la fraternitat i per a la defensa de la justícia a la societat.”

En l’esperit d’aquestes paraules que escriu el papa Francesc a l’encíclica Germans tots, la Comunitat de Sant’Egidio ha impulsat la Trobada Internacional de Pregària per la Pau entre les grans religions mundials titulada “Ningú se salva sol – Pau i fraternitat”.

L’esdeveniment se celebrarà a Roma, a la plaça del Campidoglio, el 20 d’octubre de 2020. Per motius associats a les mesures de prevenció del contagi, la participació presencial només és possible mitjançant invitació. Per això es retransmetrà tota la trobada per la web i per les xarxes socials de la Comunitat de Sant’Egidio.

Es pot fer la inscripció ONLINE a l’ESDEVENIMENT clicant a l’enllaç de sota (PER PARTICIPAR A L’ESDEVENIMENT ONLINE) i emplenant el formulari que trobareu en aquesta pàgina. Un cop emplenat, el participant rebrà una credencial personalitzada amb els enllaços a les xarxes socials i el codi QR per participar, rebre totes les actualitzacions, les notícies i les notificacions de les retransmissions per streaming.

PER PARTICIPAR A L’ESDEVENIMENT ONLINE »

PROGRAMA

– 16:30 h            Pregàries dels representants religiosos en els seus respectius llocs de pregària.
La pregària ecumènica dels cristians se celebrarà a la Basílica de Santa Maria d’Araceli.

– 17.30 h             Els representants religiosos es troben a la plaça del Campidoglio.

– 17:40 -19:00 h  Cerimònia Final
Intervencions
Proclamació i entrega de la Crida de Pau 2020
Encesa dels canelobres
Intercanvi “a distància” d’un senyal de pau

 

 

 

https://www.santegidio.org/pageID/30284/langID/ca/itemID/37664/L1-de-setembre-festa-de-sant-Egidi-lit%C3%BArgia-eucar%C3%ADstica-a-la-pla%C3%A7a-de-Santa-Maria-de-Trastevere-presidida-pel-card-Matteo-Zuppi-A-les-1930-en-streaming-multiling%C3%BCe.html

 

 

 

Benvolguts,

En ocasió de la jornada mundial del refugiat, us convidem a participar a la Vetlla de Pregària en memòria de les víctimes dels viatges cap a Europa,

 

“Morir d’Esperança”, que tindrà lloc a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, dijous 2 de juliol de 2020, a les 20 hores.

 

_____________________

 

 

La Comunitat de Sant’Egidio et convida a la Pregària per la Pau, aquest dijous a les 20h a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

 

 

Benvolgut /Benvolguda,

Desitjo que estiguis bé ara que la pandèmia sembla que va afluixant. Durant aquest dies hem continuat al costat dels amics del carrer, els ancians i les persones més vulnerables de la ciutat. De la preocupació pel futur de les nostres societats i particularment a partir de la terrible situació que han viscut els ancians, ha sorgit aquest manifest: SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR. Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva.

Aquesta crida, que s’ha traduït a diversos idiomes i es difon a nivell internacional, apel·la a tothom, ciutadans i institucions, a canviar radicalment de mentalitat per impulsar noves iniciatives socials i sanitàries a favor de la població anciana. Ja l’han firmat personalitats com Andrea Riccardi, Prodi, Habermas, Castells o Pottering.

Pots firmar el manifest i difondre’l, CLICA a continuació:  FIRMAR EL MANIFEST SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR

Esperem retrobar-nos ben aviat.

Moltes gràcies

Jaume Castro

 

 

SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR

Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva

Durant la pandèmia del Covid-19 els ancians estan en perill a molts països europeus. Les dramàtiques xifres de morts en residències fan estremir.

Caldrà revisar moltes coses en els sistemes sanitaris públics i en les bones pràctiques necessàries per arribar a tothom i per curar tothom amb eficàcia per deixar enrere la institucionalització. Ens preocupen les tristes històries de mortaldats de gent gran en residències. S’està obrint pas la idea que es poden sacrificar les seves vides en benefici d’altres. El papa Francesc ho defineix com “cultura del descart”: privar els ancians del dret de ser considerat persones bo i relegant-los a ser només un número i, en alguns casos, ni tan sols això.

En molts països, davant de la necessitat d’atenció sanitària està sorgint un model perillós que fomenta una “sanitat selectiva” que considera residual la vida dels ancians. Així, la seva major vulnerabilitat, la seva avançada edat i el fet que poden ser portadors d’altres patologies justificarien una forma d'”elecció” a favor dels més joves i dels més sans.

Resignar-se a una solució d’aquest tipus és humanament i jurídicament inacceptable. Ho és no només segons una visió religiosa de la vida sinó també segons la lògica dels drets humans i de la deontologia mèdica. No es pot avalar cap “estat de necessitat” que legitimi o doni cobertura a l’incompliment d’aquests principis. La tesi que una menor esperança de vida comporta una reducció “legal” del valor d’aquesta vida és, des d’un punt de vista jurídic, una barbaritat. Que això es produeixi a través d’una imposició (de l’Estat o de les autoritats sanitàries) aliena a la voluntat de la persona representa un intolerable conculcació afegida dels seus drets.

L’aportació dels ancians segueix sent objecte d’importants reflexions a totes les cultures. És fonamental en la trama social de la solidaritat entre generacions. No podem deixar morir la generació que va lluitar contra les dictadures, que va treballar per la reconstrucció després de la guerra i que va edificar Europa.

Creiem que cal refermar amb força els principis d’igualtat de tractament i de dret universal a l’assistència sanitària que hem conquerit en els darrers segles. És el moment d’esmerçar tots els recursos que siguin necessaris per protegir el major nombre de vides possible i per humanitzar l’accés a l’atenció sanitària per a tothom. Que el valor de la vida sigui sempre igual per a tothom. Qui rebaixa el valor de la vida fràgil i feble dels més ancians es prepara per desvalorar totes les vides.

Amb aquesta crida expressem el nostre dolor i la nostra preocupació per l’elevat nombre d’ancians que han mort aquests mesos i esperem que comenci una revolta moral per tal que canviï la direcció en l’atenció sanitària als ancians i per tal que aquests, sobretot els més vulnerables, mai no siguin considerats un pes o, pitjor encara, inútils.

 


 

 

 

Rera Sant Just s/n – 08002 Barcelona

Tel. 934 418 123

Email: info@santegidio.es


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *