Totes les Agendes

febr.
14
Dv
CONGRESO DE LAICOS – 14-16 de FEBRER “Pueblo de Dios “en salida”
febr. 14 2020 @ 9:06 – febr. 28 2021 @ 10:06

Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’

Un grup de diocesans participarà del 14 al 16 de febrer a la trobada que es celebra a Madrid amb la participació de dos mil laics procedents d’arreu d’Espanya

“Molta il·lusió i molta implicació”. Així descriu la delegada diocesana per a la formació i acompanyament del laïcat, Anna Almuni, les sensacions que hi ha per part d’aquells diocesans que participaran al ‘Congreso de Laicos 2020’, aquest cap de setmana. Els dies 14, 15 i 16 de febrer tindrà lloc aquesta trobada tan esperada que acollirà prop de 2.000 persones vingudes d’arreu del territori espanyol.

L’edició d’enguany té com a lema ‘Un poble de Déu amb sortida’. Els seglars diocesans porten temps preparant la seva participació. A més, també s’hi desplaçarà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, acompanyat dels seus bisbes auxiliars, Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell.

‘Congrés des de l’esperit’

L’objectiu és viure aquest congrés “des de l’esperit”, tal com s’explica al document de treball del Congrés de Laics. La primera etapa, ha estat el pre-congrés; la segona aquest que ara arriba; i la tercera (post-congrés), vindrà marcada pels dinamismes i tasques que volem implementar. Almuni destaca que es vol que sigui un “procés post-congreso” que “porti a iniciar camins de canvi amb treball conjunt”.

Cada una de les parts forma part d’un mateix procés. En el congrés, una de les motivacions més grans que hi ha per part de tots aquells que hi participaran és la presència de tantes realitats d’Església, és a dir, la diversitat de laics que hi participaran. Una pluralitat necessària i “és important viure-la amb profunditat”, explica Domingo Torres, president de la Junta del Fòrum d’Organitzacions Catòliques d’Adults.

Quatre línies de treball

En total hi haurà 80 grups de treball que se centraran amb quatre itineraris: primer anunci, acompanyament, formació i la presència del laïcat en la vida pública. Quatre eixos marcats per tres línies d’actuació claus com ho són la sinodalitat, el discerniment i la presència en el món.  

Entre els temes que es tractaran destaca els aspectes positius per ser una Església missionera o les dificultats i obstacles que troben per viure la seva vocació, així com, determinar l’horitzó cap al futur són algunes de les propostes que es tractaran. De fet, així van coincidir els més de 200 laics i laiques durant pre-congrés, organitzat el passat novembre, que els va servir per portar els deures fets de cara a aquesta trobada que tindrà lloc a Madrid.

Predisposició del laïcat

“Veig el laïcat molt content i implicat per tal que això tiri endavant” -explica la responsable diocesana, Anna Almuni- i això és essencial per encarar el congrés.Tal com explica, Almuni, ara serà “un procés de discerniment que parteix del context personal i col·lectiu que estem vivint, i el posa a la llum de la Paraula de Déu i del Magisteri de l’Església”. “Tot per un objectiu per buscar l’articulació de propostes concretes que ens portin a transformar el nostre interior i la realitat que ens envolta”, afegeix.

Tres dies de treball sinodal

El primer dia s’iniciarà el congrés amb l’acte inaugural, presentat per, M. Ángeles Fernández, periodista de TVE. En l’oració intervindran el cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la Comissió Episcopal Espanyola; el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid; Isaac Martín, laic i membre de la Comissió Executiva del congrés; i el cardenal Kevin Farrell, prefecte del Dicasteri per als Laics, Família i Vida. A la tarda, es presentarà la ponència inicial a càrrec de José Luis Restán, director editorial COPE.

El 15 de febrer, després de l’Eucaristia, es compartiran les experiències i testimoniatges de les temàtiques tractades. A continuació, s’organitzaran per grups de reflexió, els quals continuaran a la tarda, en què es reprendran noves experiències i testimoniatges. Durant les diferents sessions s’anirà passant pels diferents itineraris del congrés: primer anunci, acompanyament, formació i la presència del laïcat en la vida pública. 

Diumenge 16 de febrer, a les 10.00 hi haurà l’última ponència a càrrec de Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona i Ana Medina, periodista de 13TV. Finalment tindrà lloc l’Eucaristia de clausura, presidida pel cardenal Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la CEE. Mons. Javier Salinas, bisbe auxiliar de València i president de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la CEE, intervindrà en acabar amb unes paraules d’agraïment.

Per seguir el congrés en directe, es pot visitar el web https://www.pueblodediosensalida.com/

 

 

 

============================================================================================================

 

 

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/04/jornadalaical-mayo2019-1.pdf" title="jornadalaical-mayo2019 (1)"]

Posant els laics al davant

Jornada laïcal per treballar la preparació per al Congrés del laïcat 2020 a la llum del Pla Pastoral de Barcelona

La parròquia de Sant Pau del Camp va aplegar la jornada de presentació i diàleg sobre el significat i objectius del Congrés de laics. Un projecte impulsat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) com a culminació del seu Pla Pastoral 2016-2020. També, en resposta a la crida a una conversió missionera del Papa Francesc proposada a EG 30. Per això la delegació diocesana per a la formació i l’acompanyament del laïcat va organitzar aquesta trobada de treball per a tots els laics i laiques.

Perquè, per a què, amb qui i per a qui. Aquestes són les preguntes que ha resolt el P. Koldo Gutiérrez, salesià, membre del Comitè Organitzador. Unes preguntes que volen aproximar, un pas més, al Congrés dels laics 2020.

Congrés i Pla Pastoral diocesà de Barcelona

El Congrés de laics Poble de Déu “en sortida” i els eixos del Pla Pastoral diocesà de Barcelona Sortim!,tenen moltes coses en comú. Un fet remarcable que el pare Salesià ha definit com “un reforç cap al Pla Pastoral”.  També assegurava que “l’Església té alguna cosa interessant a dir i oferir en aquest moment de la història i no pot tancar-se obsessionada en els seus propis problemes”.

Claus per entendre el perquè d’un Congrés de laics

Per què de laics?

“Els laics son la majoria del Poble de Déu” ressalta el papa. De fet, en els últims temps, la responsabilitat dels laics dins l’Església no ha fet més que augmentar. Christus Vivit ho constata. “La nova exhortació planteja que la posició del laic és caritat familiar, social i política i el compromís des de la fe per construir una nova societat en la qual creixin la pau i la justícia” assegurava Koldo Gutiérrez.

Un Congrés per a què?

A l’Àngelus del 28 d’octubre de 2018, l’endemà de la clausura del Sínode de joves, el Papa va dir que el primer fruit del Sínode havia estat el mètode, el camí. “L’important és difondre una forma de ser, treballar junts, basats en l’escolta i discerniment” assegurava el pare salesià.

Serà un itinerari congressual perquè hi ha tres dinamismes que aquest procés pot habilitar. El primer és escoltar-nos. “És més difícil que donar un bon consell. Amb l’escolta, l’Església s’assembla a Déu” assegurava el pare Gutiérrez. En segon lloc discernir. “No és un eslògan, una tècnica o una moda. És una actitud interior” indicava en Koldo. “Es basa en la intuïció que la vida cristiana està connectada amb el Senyor. El discerniment és captar el que Déu està fent”. Per últim, caminar junts. “Això significa donar valor a totes les vocacions i a tots els carismes. Enfortir les relacions, cuidar-les, valorar-les” concloïa Koldo Gutérrez.

Les etapes del Congrés

El Congrés del Laïcat 2020 es caracteritzarà en tres etapes. La primera el pre-congrés. Es va distribuir un document- qüestionari explicatiu de l’enfocament i que segueix l’esquema de tres passos: reconèixer, interpretar a la llum l’Esperit i escollir camins de resurrecció. Un document en el qual tots els moviments treballaran per fer les seves aportacions en el congrés.

Algunes de les dates més importants d’aquests mesos previs al congrés són. El 9 de juny, dia d’Acció Catòlica que se centrarà en la “dimensió missionera de ser laics”. Després, de l’1 al 4 d’agost. Allà s’assistirà a una trobada de laics a Àvila. A més, el mes d’octubre serà un mes missioner convocat pel papa. Per últim, el 26 i 27 d’octubre en la jornada d’apostolat laic dedicada a reflexionar sobre els joves, les dones i la presència pública.

La segona etapa és el congrés. Del 14 al 16 de febrer de 2020 al Palacio de Cristal de Madrid. Hi haurà 4 itineraris fonamentals: primer anunci, acompanyament, els processos de formació i la presència en la vida pública. Per últim el post-congrés. Allà començarà un camí amb diferents  congressos diocesans per potenciar la vocació i missió dels laics.

 

abr.
13
Dl
Sant’Egidio: Sense ancians no hi ha futur
abr. 13 @ 9:36 – juny 11 @ 23:45

Benvolgut /Benvolguda,

Desitjo que estiguis bé ara que la pandèmia sembla que va afluixant. Durant aquest dies hem continuat al costat dels amics del carrer, els ancians i les persones més vulnerables de la ciutat. De la preocupació pel futur de les nostres societats i particularment a partir de la terrible situació que han viscut els ancians, ha sorgit aquest manifest: SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR. Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva.

Aquesta crida, que s’ha traduït a diversos idiomes i es difon a nivell internacional, apel·la a tothom, ciutadans i institucions, a canviar radicalment de mentalitat per impulsar noves iniciatives socials i sanitàries a favor de la població anciana. Ja l’han firmat personalitats com Andrea Riccardi, Prodi, Habermas, Castells o Pottering.

Pots firmar el manifest i difondre’l, CLICA a continuació:  FIRMAR EL MANIFEST SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR

Esperem retrobar-nos ben aviat.

Moltes gràcies

Jaume Castro

 


SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR

Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva

Durant la pandèmia del Covid-19 els ancians estan en perill a molts països europeus. Les dramàtiques xifres de morts en residències fan estremir.

Caldrà revisar moltes coses en els sistemes sanitaris públics i en les bones pràctiques necessàries per arribar a tothom i per curar tothom amb eficàcia per deixar enrere la institucionalització. Ens preocupen les tristes històries de mortaldats de gent gran en residències. S’està obrint pas la idea que es poden sacrificar les seves vides en benefici d’altres. El papa Francesc ho defineix com “cultura del descart”: privar els ancians del dret de ser considerat persones bo i relegant-los a ser només un número i, en alguns casos, ni tan sols això.

En molts països, davant de la necessitat d’atenció sanitària està sorgint un model perillós que fomenta una “sanitat selectiva” que considera residual la vida dels ancians. Així, la seva major vulnerabilitat, la seva avançada edat i el fet que poden ser portadors d’altres patologies justificarien una forma d'”elecció” a favor dels més joves i dels més sans.

Resignar-se a una solució d’aquest tipus és humanament i jurídicament inacceptable. Ho és no només segons una visió religiosa de la vida sinó també segons la lògica dels drets humans i de la deontologia mèdica. No es pot avalar cap “estat de necessitat” que legitimi o doni cobertura a l’incompliment d’aquests principis. La tesi que una menor esperança de vida comporta una reducció “legal” del valor d’aquesta vida és, des d’un punt de vista jurídic, una barbaritat. Que això es produeixi a través d’una imposició (de l’Estat o de les autoritats sanitàries) aliena a la voluntat de la persona representa un intolerable conculcació afegida dels seus drets.

L’aportació dels ancians segueix sent objecte d’importants reflexions a totes les cultures. És fonamental en la trama social de la solidaritat entre generacions. No podem deixar morir la generació que va lluitar contra les dictadures, que va treballar per la reconstrucció després de la guerra i que va edificar Europa.

Creiem que cal refermar amb força els principis d’igualtat de tractament i de dret universal a l’assistència sanitària que hem conquerit en els darrers segles. És el moment d’esmerçar tots els recursos que siguin necessaris per protegir el major nombre de vides possible i per humanitzar l’accés a l’atenció sanitària per a tothom. Que el valor de la vida sigui sempre igual per a tothom. Qui rebaixa el valor de la vida fràgil i feble dels més ancians es prepara per desvalorar totes les vides.

Amb aquesta crida expressem el nostre dolor i la nostra preocupació per l’elevat nombre d’ancians que han mort aquests mesos i esperem que comenci una revolta moral per tal que canviï la direcció en l’atenció sanitària als ancians i per tal que aquests, sobretot els més vulnerables, mai no siguin considerats un pes o, pitjor encara, inútils.

Primers firmants:

Andrea Riccardi, historiador, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio

Romano Prodi, expresident del Govern italià i de la Comissió Europea

Jeffrey D. Sachs, director de UN Sustainable Development Solutions Network

Aleksandra Dulkiewicz, alcaldessa de Danzica, Polònia

Simonetta Agnello Hornby, escriptora, Regne Unit

Manuel Castells, professor de sociologia de la Universitat de Califòrnia Berkeley, Espanya

Irina Bokova, exdirectora general de la UNESCO, membre de l’alt comitè per a la fraternitat humana, Bulgària

Mark Eyskens, ex primer ministre belga

Hans Gert Pöttering, expresident del Parlament europeu, Alemanya

Felipe González Márquez, expresident d’Espanya

Marie De Hennezel, psicòloga, França

Jean-Pierre Denis, director del setmanari La Vie, França

Card. Matteo Zuppi, arquebisbe de Bolonya

Adam Michnik, assagista, director de Gazeta Wyborcza, Polònia

Michel Wieviorka, sociòleg, president de la Fondation Maison des Sciences de l’Homme de París, França

Giuseppe De Rita, fundador de CENSIS

Stefania Giannini, directora general adjunta de la UNESCO

Maria Antónia Palla, periodista, Portugal

Navi Pillay, jutgessa, presidenta de ICDP, Sudàfrica

Annette Schavan, exministra federal alemanya d’Educació i Recerca, Alemanya

Jürgen Habermas, filòsof, Alemanya

Per firmar, clica aquí: FIRMAR EL MANIFEST SENSE ANCIANS NO HI HA FUTUR

 

 

_______________________________

 

 

Benvolguts,

Us invitem a seguir la Pregària dels Màrtirs, on farem memòria dels testimonis de la fe del nostre temps.

La podreu seguir a través de la nostra pàgina web: www.santegidio.org o de la pàgina de Facebook: Sant’Egidio Barcelona el dimarts 7 d’abril a partir de les 18.30 h.

 

Oración por los enfermos online desde sant’Egidio
https://youtu.be/N4jxBBuryf8
Se pueden encender velas virtuales

https://www.santegidio.org/pageID/37724/langID/es/DEJA-TU-ORACIÓN.html

 

Rere Sant Just, s/n   – 08002 – Barcelona

Tel. +34 93 441 81 23

e-mail: info@santegidio.es

www.santegidio.org

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


 

Benvolguts,

Un any més, la Comunitat de Sant’Egidio organitza a la nostra ciutat un pelegrinatge de la memòria coincidint amb l’aniversari de la nit dels Vidres Trencats. “NO HI HA FUTUR SENSE MEMÒRIA” és el títol que encapçala una marxa silenciosa perquè tothom, sobretot les joves generacions, no oblidin la deportació esdevinguda durant la ocupació nazi.

La marxa tindrà lloc el dissabte 9 de novembre i començarà a la plaça Pedró a les 18.30h i arribarà fins a la Plaça Sant Just, travessant l’antic Call jueu. Es tracta d’un camí que vol simbolitzar el retorn dels jueus al cor de la ciutat. Al final de l’acte hi hauran les intervencions de diverses personalitats.

Us hi esperem!

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

 nit-vidres-trencats-1.jpg
 nit-vidres-trencats-2.jpg

Rere Sant Just, s/n   – 08002 – Barcelona

Tel. +34 93 441 81 23

e-mail: info@santegidio.es

www.santegidio.org


Benvolguts,

El proper divendres és la festa de Sant Francesc, amic dels pobres i home de pau.
Aquell mateix dia recordem la firma a Roma, el 4 d’octubre de 1992 dels acords de pau que posaven fi a la guerra a Moçambic.
Pregarem per tots els que treballen per la pau fent memòria de Francesc.
Esperem retrobar-nos!

 


 

 


 

 

Us invitem a la Presentació de la guia: “Com quedar-se a casa quan s’és ancià”. Una guia que va adreçada a tothom, principalment a qui té més anys i a les seves famílies.

És una guia on hi podem trobar els ajuts que ofereix la ciutat: una xarxa de suports socials, sanitaris… per continuar vivint allà on hem viscut sempre, a casa.
A la presentació podreu obtenir una exemplar.

Logo - Comunitat de Sant'Egidio

 


Benvolguts,

Ens plau enviar-vos la invitació per a l’Eucaristia d’Acció de gràcies amb motiu del 51è aniversari de la Comunitat de Sant’Egidio, que tindrà lloc el proper 19 de maig a les 17:30 h a la Basílica de Santa Maria del Mar. Es prega confirmació.

Us hi esperem.

Salutacions,

 

Rera Sant Just s/n – 08002 Barcelona

Tel. 934 418 123

Email: info@santegidio.es


Benvolguts,

Us convidem a participar al Camí de la Creu al Monestir de Pedralbes (Via Crucis). Us esperem davant del Monestir el divendres 19 d’abril a les 16 hores.

 

maig
4
Dl
Real Santuario de Sant Josep de la Muntanya
maig 4 @ 9:01 – juny 15 @ 10:01

Us fem a mans el nostre butlletí, tot esperant us sigui d’utilitat.

En comunió, 

Assoc. SJdlM  

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/02/Maig.pdf"]

 

_________________________

Benvolguts/des,

Us fem a mans el butlletí de la nostra Associació, corresponent a febrer i la info de la nostra peregrinació a Lourdes.

 Assoc. SJdlM

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/01/Febrer.pdf"]

 

maig
5
Dt
Apostolat de l’Oració
maig 5 @ 7:57 – juny 1 @ 8:57
Benvolguts membres i amics de l’Apostolat de l’Oració-Xarxa Mundial d’Oració del Papa.
Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries de la pandèmia que impideixen, de moment, l’habitual tramesa en paper, adjuntem l’arxiu digital corresponent al Boletín de Barcelona núm. 289 de Mayo-Junio 2020.   

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/05/Boletin-Bimestral-Castellano-MAYO-JUNIO-2020-def.pdf" title="Boletin Bimestral Castellano MAYO JUNIO 2020 def"]

 

Déu vos guard,

Amb goig us fem arribar l’edició del mes de maig, amb subtítols en català, de “El Vídeo del Papa”, produït per la Xarxa Mundial d’Oració del Papa:   Diaques al servei de la Paraula i dels pobres  

https://youtu.be/tUM8B17720Y

Adjuntem també un enllaç a OneDrive amb diversos materials per aquesta intenció, així com a la intenció dels nostres Bisbes per a aquest mes de maig, amb la finalitatd’ús a les Parròquies, Centres de l’Apostolat de l’Oració, Congregacions Religioses, Escoles i altres, per al servei de les catequesis, per a les activitats per a infants, per a l’acompanyament dels promesos, per a la gent gran, per a les famílies, etc., així com per als taulers d’anunci i tauletes de dispensació d’informació de la parròquia i els demés locals socials i parroquials:  :

https://1drv.ms/u/s!An0lBTgzLvcmv1530BlpLS-aYEx3?e=r4gjfb

Restem a la vostra disposició,

Xarxa Mundial d’Oració del Papa

Apostolat de l’Oració

www.redoraciondelpapa.es/cat

Espai per a fitxers adjunts

Previsualitza el vídeo de YouTube EL VÍDEO DEL PAPA MAIG 2020

___________________________

Déu vos guard,
Amb goig us fem arribar l’edició del mes d’Abril, amb subtítols en català, de “El Vídeo del Papa”, produït per la Xarxa Mundial d’Oració del Papa:
Alliberament de les addiccions

https://youtu.be/5PF5P9oWCnI

Adjuntem tanmateix un enllaç a OneDrive amb diversos materials de cartells, així com la intenció dels nostres Bisbes per a aquest mes, amb la finalitat d’ús a les Parròquies, Centres de l’Apostolat de l’Oració, Congregacions Religioses, Escoles i altres, per al servei de les catequesis, per a les activitats per a infants, per a l’acompanyament dels promesos, per a la gent gran, per a les famílies, etc., així com per als taulers d’anunci i tauletes de dispensació d’informació de la parròquia i els demés locals socials i parroquials:

https://1drv.ms/u/s!An0lBTgzLvcmv0dJfh9rawipUKIM?e=kBwVvA

Restem a la seva disposició

Xarxa Mundial d’Oració del Papa

Apostolat de l’Oració

www.apostoladodelaoracion.com/cat

  P.S.: Ateses les actuals circumstàcies especials que impideixen la tramesa en paper, adjuntem també l’arxiu digital corresponent al Butlletí de Catalunya d’Abril-Maig-Juny 2020 de l’Apostolat de l’Oració-Xarxa Mundial d’Oració del Papa.

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/12/Butlletí-Trimestral-CATALUNYA-ABRIL-MAIG-JUNY-2020-def.pdf" title="Butlletí Trimestral CATALUNYA ABRIL MAIG JUNY 2020 def"]

 

 

 Ben cordialment.

Secretariat diocesà de l’AO-XMOP de Barcelona

 

maig
27
Dc
Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona
maig 27 @ 10:20 – maig 31 @ 23:02

 

 

 

 

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/02/Butlletí-de-notícies-MPCB.pdf" title="Butlletí de notícies MPCB"]

 

 

Butlletí de notícies

27 de febrer del 2019

Dissabte 8 de febrer vàrem celebrar l’Assemblea del MPCB a la Sagrada Família. Durant el matí i sota el lema ‘Creients d’acció al segle XXI’, la Comissió Diocesana sortint va presentar la memoria del trienni 2017-2020 així com l’informe econòmic del 2019 i pressupost pel 2020. Després vàrem compartir un dinar comunitari a les mateixes instal·lacions de la Sagrada Familia. A la tarda, la Comissió Diocesana sortint va acomiadar-se i es va procedir a la presentació dels nous membres de la nova Comissió Diocesana i a la seva aprovació per votació de l’Assemblea. La nova Comissió Diocesana va presentar el projecte 2020-2022 que amb el lema ‘La Terra ens crida a la conversió’ convida als diferents grups del MPCB a treballar, seguint l’estructura de RDV, diferents eixos de treball inspirats en el ‘Laudato SI’, introduint una dinámica de treball en xarxa amb altres grups del MPCB per finalment presentar conclusions al conjunt del MPCB. L’Assemblea va concloure amb una missa a la cripta de la Sagrada Familia.
Apunteu a les agendes! Ben aviat tenim una nova edició dels nostres Sopars Tertúlia. Serà el proper divendres 24 d’abril, a càrrec d’Eduard Ibañez sota el títol ‘Llibertat i consciencia’. Més endavant rebreu tots els detalls de la convocatòria. Us hi esperem!
CONVOCATÒRIA CONGRÉS DE LAICS:
Dissabte 7 de març de 9:00 a 14:00h. al Seminari Conciliar – “Una renovada Pentecosta”
Després del CONGRÉS DE LAICS “Poble de Déu en Sortida” del 14 al 16 de febrer a Madrid, la Delegació de Formació i Acompanyament del Laïcat del l’Arquebisbat de Barcelona convoca a tots i totes els laics i laiques de la diòcesi a fer un tast del Congrés. Aquells que hi han participat voldrien compartir la seva visió d’aquest ‘esdeveniment de gràcia’ i junts il·lusionar-nos per caminar vers una RENOVADA PENTECOSTA. Més informació
MANIFEST #ALCEMLAVEU

 


Butlletí de notícies

22 de maig del 2019

Davant la propera convocatòria d’eleccions al Parlament Europeu i als ajuntaments, la Plataforma d’Entitats Cristianes expressa la seva preocupació pel fet que el fenomen migratori ha produït a Europa en els darrers anys l’extensió de la narrativa de la immigració com a amenaça al benestar o la identitat. Més informació
Antoni Matabosch, doctor en Teologia i consiliari del nostre Moviment, va ingressar com a acadèmic de número de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) durant una cerimònia que es va celebrar dijous passat, 25 d’abril, al Saló d’Actes de Foment del Treball Nacional, seu de la RAED. Més informació
Fem difusió del text de la conferència ‘El sentit cristià del compromís’ que va fer Nuria Iceta, membre del nostre Moviment, dins el cicle de conferències ‘El compromís’, organitzat per la Fundació Joan Maragall.

 

 

Butlletí de notícies

30 d’abril del 2019

Estrenem nova web, us convidem a donar-hi un cop d’ull!

AGENDA

Dijous 2 de maig a les 18h – Fundació Migra Studium
Grup de reflexió amb Andreu Domingo, un dels autors de l’informe ‘El fracàs escolar dels descendents de la immigració a Catalunya: més que una assignatura pendent’

Divendres 3 de maig a les 19.30h – Església de Sant Pau del Camp
Pregària Ecumènica pels Cristians de Sri Lanka

Dissabte 11 de maig de 9.30 a 13h – Església de Sant Pau del Camp
Jornada Laical, Treball de preparació per al Congrés de Laïcat 2020

Benvolguts,Divendres 15 de març esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar.

Dones i Església, hi ha possibilitat de canvi?

En aquest Sopar Tertúlia les ponents seràn Teresa Bermúdez, Sílvia Urbina i Mar Pérez. Moderat per Noemí Ubach.

Per tal d’encarregar el sopar, seria bo que ens confirmeu l’assistència.

Us hi esperem! 

Dia: Divendres 15 de març del 2018, 20.45h

Lloc: Sala Edith Stein, València 244, 4t pis

Butlletí de notícies

26 de febrer del 2019

AGENDA
Setmana del 1 al 10 de març
Setmana de la FamíliaDissabte 23 de març
Recés del CACDiumenge 19 de maig
Eucaristia del CAC

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2018/09/Mov-Prof-Catòlics-2019.pdf" title="Mov Prof Catòlics 2019"]

 

AGENDA

febr.
14
Dv
9:06 CONGRESO DE LAICOS – 14-16 de FE...
CONGRESO DE LAICOS – 14-16 de FE...
febr. 14 2020 @ 9:06 – febr. 28 2021 @ 10:06
CONGRESO DE LAICOS - 14-16 de FEBRER "Pueblo de Dios "en salida"
Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’ Un grup de diocesans participarà del 14 al 16 de febrer a la trobada que es celebra a Madrid amb la participació de dos mil laics procedents d’arreu d’Espanya[...]
abr.
13
Dl
9:36 Sant’Egidio: Sense ancians no hi...
Sant’Egidio: Sense ancians no hi...
abr. 13 @ 9:36 – juny 11 @ 23:45
Sant'Egidio: Sense ancians no hi ha futur
Benvolgut /Benvolguda, Desitjo que estiguis bé ara que la pandèmia sembla que va afluixant. Durant aquest dies hem continuat al costat dels amics del carrer, els ancians i les persones més vulnerables de la ciutat. De[...]
maig
4
Dl
9:01 Real Santuario de Sant Josep de ...
Real Santuario de Sant Josep de ...
maig 4 @ 9:01 – juny 15 @ 10:01
Real Santuario de Sant Josep de la Muntanya
Us fem a mans el nostre butlletí, tot esperant us sigui d’utilitat. En comunió,  Assoc. SJdlM       _________________________ Benvolguts/des, Us fem a mans el butlletí de la nostra Associació, corresponent a febrer i la[...]
maig
5
Dt
7:57 Apostolat de l’Oració
Apostolat de l’Oració
maig 5 @ 7:57 – juny 1 @ 8:57
Apostolat de l'Oració
Benvolguts membres i amics de l’Apostolat de l’Oració-Xarxa Mundial d’Oració del Papa. Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries de la pandèmia que impideixen, de moment, l’habitual tramesa en paper, adjuntem l’arxiu digital corresponent al Boletín de[...]

NOTICIES

ESPAI PER LA REFLEXIÓ