La Delegació d’apostolat seglar de l’Arquebisbat de Barcelona treballa amb les associacions laïcals i ho fa de forma sistemàtica al llarg de l’any amb tres organitzacions: el Fòrum de les Organitzacions Catòliques d’Adults, el Consell d’Acció Catòlica, i els Centres Parroquials i Culturals Catòlics.

En diversos moments d’encontre d’associacions, ens hem repetit la necessitat de fer camí plegats vers una trama laïcal diocesana, que és important que es visibilitzi.

Amb un treball de reflexió i formació en els moviments laïcals, les associacions i les entitats, sobre la realitat que vivim i les responsabilitats que ens calen assumir.

En coordinació amb altres delegacions del Bisbat, amb els delegats d’Apostolat Seglar de la Província Eclesiàstica de Barcelona, amb la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar, i participa de les trobades nacionals de Delegacions d’Apostolat Seglar.


El curs 2013-2014 continuarà emmarcat en la difícil realitat social i eclesial que vivim, en plena celebració de l’Any de la Fe que clourem el 24 de novembre de 2013, i en un moment de gran sensibilitat evangelitzadora i de recuperació de l’espiritualitat laïcal. Així doncs, som cridats a donar una compromesa resposta evangèlica fent les passes possibles al nostre abast. El Papa Francesc, a la JMJ a Rio de Janeiro, ha dit :

“No podem quedar-nos enclaustrats a la parròquia, en la nostra comunitat, quan tantes persones estant esperant l’Evangeli”

“La trobada i l’acolliment de tots, la solidaritat i la fraternitat, son els dos elements que fan que la nostra civilització sigui veritablement humana.Tenim que ser gaire be obsessionats en aquest sentit”

Es per tot això que des de la Delegació us demanem que, en les planificacions dels nostres Moviments, Associacions i Centres parroquials i culturals catòlics continuem aprofundint les línies del Pla Pastoral del nostre arquebisbat i us proposem de treballar les següents dimensions:

  1. Com Delegació oferirem una reflexió sobre . Durant el curs 2013-14 tindrem alguns moments de trobada-reflexió oberta i adreçada a tots/es els/les integrants de la Delegació, la de l’inici de curs, serà 15 d’octubre. Els punts següents 2, 3 i que us proposem a continuació, concreten accions en aquesta línia d’espiritualitat, responsabilitat i servei eclesials.l’espiritualitat i la responsabilitat laïcal avui
  2. A la valoració que van fer els/les participants alcurs de consiliaris/es laics/ques, d’aquest passat mes d’abril, va quedar molt subratllada la urgència d’assumir aquest servei en els moviments, associacions o centres, la necessitat de continuar en aquesta formació i el desig de treballar compartint des de la diversitat d’espiritualitats que es van aplegar en el curs. Us annexo la proposta formativa pel proper curs dirigida als participants del curs anterior, i que resta oberta a qui si vulgui afegir aquest curs, laics/ques amb responsabilitats d’animació comunitària, animadors de grups de joves… cursformacio (2).pdf
  3. Volem continuar amb la proposta de preparar persones laiques per seragents d’evangelització. Aquest curs està previst del 30 de novembre de 2013 al 24 de maig de 2014 una segona edició del curs de “l’Escola d’evangelització”, de l’Arquebisbat coordinada per la Delegació d’AS. Us proposem als moviments, associacions i centres reconèixer persones en els vostres grups amb possibilitats de fer aquest servei, formant-se per aquesta tasca. Escola Evangelització.pdf
  4. Els equips de laics/ques que aquest any passat han realitzat el curs, iniciaranconvocatòries expresses de primer anunci adreçades a persones que no freqüentin els ambients eclesials. Es farà adequant-ho a cada parròquia, moviment o associació amb la coordinació i el seguiment necessaris a nivell diocesà.
  5. Continua essent important que aquest esforç d’aprofundiment en la fe i de primer anunci expliciti elcompromís solidari,l’Any de la Fe és també una bona oportunitat per a intensificar el testimoniatge de la caritat. Cal saber expressar la raó profunda que qui creu té, mes enllà de la que neix del seu sentit humanitari.

Continuarem amb les accions que tenim iniciades tant al Consell d’Acció Catòlica com al Fòrum d’Organitzacions Catòliques o a la Comissió de Centres Parroquials i Culturals Catòlics.

A través del web de la Delegació volem seguir impulsant la informació i la comunicació de tot allò que afecta i/o interessaal laïcat, a la Delegació, als moviments, les associacions i els centres, així com la interrelació entre totes les entitats i la possibilitat de donar a conèixer la realitat del laïcat associat d’aquesta diòcesi.

Per anar fent camí plegats convé tenir present aquesta petita proposta de calendari de trobades de la Delegació:

Inici de curs: 15 d’octubre.

Jornada d’Apostolat Seglar: Dissabte 31 de maig de 2014.

AGENDA

Oct
5
Ds
9:50 COMUNITAT PASSATGE – ACTIVITATS
COMUNITAT PASSATGE – ACTIVITATS
Oct 5 @ 9:50 – Oct 31 @ 10:50
COMUNITAT PASSATGE - ACTIVITATS
CENTRE PASSATGE DISSABTE 5  d’octubre 14-27 d’octubre 2019   DILLUNS 14 d’octubre a les 20,00h   PREGÀRIA      https://www.centrepassatge.org/comunitat/preg%C3%A0ria-setmanal/ _____________________________   DIMARTS 15 d‘octubre a les 19,30h   FESTA DE SANTA TERESA Escola ARRELS     https://www.centrepassatge.org/festes-i-celebracions/santa-teresa-2019/ _____________________________ DIMECRES 16 d’octubre a les 19,00h    CLUB[...]
Oct
19
Ds
9:56 JUSTÍCIA I PAU – 19 octubre – Jo...
JUSTÍCIA I PAU – 19 octubre – Jo...
Oct 19 @ 9:56 – 10:56
JUSTÍCIA I PAU - 19 octubre - Jornada interreligiosa "Dones, religions i pau"
Benvolguda, benvolgut, Avui ens posem en contacte amb tu per convidar-te a la jornada interreligiosa i interconviccional “Dones, religions i pau”. Aquest acte públic i gratuït tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre entre les 9.15 i les 13.30 hores a la[...]
Nov
9
Ds
8:18 Convocatòria trobada Catalana d’...
Convocatòria trobada Catalana d’...
Nov 9 @ 8:18 – 9:18
Convocatòria trobada Catalana d'AS, 9 de novembre 2018 a Sant Feliu
Us fem arribar la convocatòria de la trobada catalana d’AS que aquest any tindrem el 9 de novembre. Aquesta trobada serà per recollir l’aportació de les diòcesis amb seu a Catalunya al Congreso 2020. És[...]

NOTICIES

ESPAI PER LA REFLEXIÓ