JORNADA LAÏCAL – TROBADA DE PRIMER ANUNCI “ENCUENTRO” a Madrid

Tot el laïcat de l’arxidiòcesi es reuneix en la Trobada de Primer Anunci

Vint-i-un representants de Barcelona assistiran a «l’Encuentro Nacional de Primer Anuncio» a Madrid dels propers 16, 17 i 18 de febrer

Membres destacats de la diòcesi, associacions i moviments han unit esforços per posar en marxa un impuls comunitari en relació al Primer Anunci a l’interior de l’Església. Les deliberacions, que es van basar en les orientacions i claus treballades des del Congrés de Laics 2020, van tenir com a objectiu principal reunir el màxim nombre de persones en sintonia amb aquest propòsit.

Cinquanta dues persones van assistir a la trobada diocesana que va servir per fer una reflexió,  prendre consciencia i interiorització per tal de donar la importància corresponent al primer anunci. Es va subratllar la missió i responsabilitat dels laics i laiques, «que ve baptisme i ens urgeix a la corresponsabilitat i coherència», ha explicat la delegada diocesana per a la formació i acompanyament del laïcat, Anna Almuni. Finalment el bisbe auxiliar de Barcelona no va poder assistir a la trobada que va dur a terme un acte simbòlic d’enviament on tots els assistents van unir els paper de color, que tenien prèviament, i van formar una cadena que simbolitzava aquest símbol de força per a l’Encuentro Nacional de Primer Anuncio a Madrid dels propers 16, 17 i 18 de febrer.

Representants a l’Encuentro Nacional de Primer Anuncio a Madrid

La trobada va ser clau per fer aquest camí conjunt tota l’Arxidiòcesi de Barcelona on es van anunciar les persones que representaran Barcelona. Un total de vint-i-una persones en una estructura ben planejada on hi anirà una persona de cada zona pastoral, una persona de cada secretariat o equip de la delegació diocesana per a la formació i acompanyament del laïcat, un membre de la vida consagrada i un membre del clergat. A més hi aniran cinc persones col·laboradores amb l’Encuentro Nacional i tres persones més de moviments nacionals però que són de Barcelona. Segons Almuni, «hi haurà una representació nombrosa de part de Barcelona a la trobada de Madrid on hi assistiran entre 600 i 650 persones».

La delegada diocesana per a la formació i acompanyament del laïcat va assegurar en una carta al laïcat que: «És moment de posar-nos a l’escolta de l’Esperit per anar fent camí, cridats a suscitar la col·laboració de tot el Poble de Déu». La necessitat de reconèixer «la realitat que vivim, interpretar la situació i emprendre les actituds i els processos considerats més urgents» va ser destacada per Almuni com a element fonamental de la trobada.

Tres nivells d’accions del laïcat

La trobada va posar en èmfasi en la importància del diàleg i la concreció de processos, projectes i accions en tres nivells: «la realitat més propera de pertinença (grup, parròquia, associació), la diòcesi en conjunt i les necessitats percebudes a nivell nacional en el context de l’Església» ha concretat Anna Almuni. En aquest sentit, es va subratllar la urgència de fer camí compartit a la diòcesi.

Trobada diocesana del laïcat

Primerament es va fer una memòria agraïda de tot el procés viscut des del Pre-Congreso de Laicos fins ara, amb vídeos de diferents ponències de Primer Anunci així com fragments de les catequesis del papa Francesc tractant aquest mateix tema. Va ser una ponència lligada amb la pregària que va donar l’inici a la Trobada per després seguir en petits grups que van tenir una conversa espiritual on es van treballar les dificultats, les esperances i processos que subratlla el document Poble de Déu, unit en la missió, de la Comissión episcopal para los laicos família y vida que ha elaborat Consejo de Laicos que està servint com a document de treball de cara a la trobada nacional.

En el ressò final del que es va parlar en els petits grups es valora l’experiència de silenci, d’escolta i l’experiència de laïcat compromès. Una manera de viure una «experiència col·lectivament discernidora, on es va evidenciar com estem immersos en una experiència eclesial on conflueixen les grans línies que estem treballant: la sinodalitat, el Pla Pastoral Diocesà en l’Eix de Jesucrist i aquest Primer Anunci» explicava Anna Almuni.

El proper 9 de març es farà una trobada catalana post encontre de Madrid per posar en comú totes les conclusions extretes a nivell nacional.

 

          

 

     

     

   

 

 

_____________________________________________________

 

 

 

Fotos inici curs

https://esglesia.barcelona/delegacions/delegacio-diocesana-per-a-la-formacio-i-acompanyament-del-laicat/ 

carta convocatòria post congrés BARCELONA, 28 de maig de 2021 (2) LAICAT-2 (2)

 

Us recordem que demà, 4 de març tenim la segona trobada d’Apostolat Seglar sobre l’eix dels pobres,
Us hi esperem!
 
Anna Almuni
Delegada per a la formació i acompanyament del laïcat

Adreça enllaç: meet.google.com/kfk-zhps-tnj

 

___________________________________

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de