Entrevista a l’Anna Almuni – Treballar amb els laics

Quan:
8 de febrer de 2019 @ 12:57 – 13:57
2019-02-08T12:57:00+01:00
2019-02-08T13:57:00+01:00

Treballar amb els laics

Entrevista a Anna Almuni, membre de la Institució Teresiana i responsable de la nova Delegació per a la Formació i Acompanyament del Laïcat

La realitat associativa de l’Arquebisbat de Barcelona és molt rica i diversa. El nombre de moviments d’Acció Catòlica, d’entitats del Fòrum d’Organitzacions Catòliques i de centres culturals és gran. Tot això configura el Secretariat d’Apostolat Seglar. Aquest té moltes coincidències amb els Secretariats de pastoral de les Confraries, Obrera, Gitana, i de persones amb discapacitat. L’Anna Almuni, membre de la Institució Teresiana, és la responsable de la nova Delegació per a la Formació i Acompanyament dels laics. Aquesta nova delegació engloba tots aquests secretariats, “que realitzen tasques molt properes, encara que cadascun amb identitat pròpia”.

Per què es crea aquesta nova delegació?

El laïcat, avui, és i vol ser part activa del Poble de Déu, deixeble missioner, passant de col·laborador a corresponsable. Aquesta delegació té la tasca d’impulsar-ho de forma creativa, transversal i en comunió;  treballar per caminar junts tots els que estem en un mateix àmbit de pastoral laïcal, i fer visible una “Església en sortida”.

Què suposa el nomenament?

El repte de saber harmonitzar i dinamitzar en comunió la nova Delegació laïcal i ajudar a avançar com a Església Comunitat de comunitats. Així, és una responsabilitat i un servei que farem en equip amb els directors dels secretariats. Ara bé, personalment, és un regal poder compartir somnis i preocupacions amb persones i grups que treballem al servei de l’Evangeli.

Quins són els seus primers objectius a la Delegació?

Ser-hi, intentant acompanyar l’experiència de recerca personal permanent  “d’amistat amb Jesús” (EG 3)Oferir espais de reflexió davant la urgent invitació de respondre als signes dels temps; de la manera audaç i lúcida de qui s’atreveix a actuar, sense que res ni ningú li ho pugui impedir. Sempre, doncs, des de la novetat de l’Esperit en la mirada, en l’aprehensió de la realitat, en discernir i optar.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 21 d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de