El Corredor Mediterrani II

EL CORREDOR MEDITERRANI  IIPer al Corredor Mediterrani, l’industria de la perifèria de l’Estat espanyol, permet un important estalvi de cost del transport i estalvis en l’energia utilitzada, eixís com de temps de transport molt remarcable, el qual fa de facto més competitiva les nostres possibilitats d’exportació a l’Europa atlàntica i central. Sabem de la importància que té l’exportació amb el manteniment, ampliació i creació de llocs de treball de la perifèria.

També que els ports mediterranis permeten l’enviament dels potents productes Industrials de l’Europa nòrdica en destinació a Àsia i també en menor escala al Àfrica. Un exemple molt clar representa l’ avantatja per a la indústria alemanya de l’automòbil d’enviar a través dels ports mediterranis les seves exportacions. També l’important que és que la fàbrica de la Ford a Almussafes (País valencià), pugui enviar part de la seva producció a l’Europa atlàntica i central, i al món asiàtic.

A títol d’exemples poden enumerar l’industria de la ceràmica a Castelló, que empra milers d’hores de treball i centenars d’empreses en els seus mercats europeus i asiàtics.

A la província de Huelva, els darrers anys s’han plantat milers d’hectàrees
de mandarines. A causa del clima i les condicions ambientals que disposen, tenen l’objectiu de recollir i exportar al llarg de 7 mesos la seva producció
Aquesta és de summa importància per al desenvolupament d’Andalusia, degut a la importància que té en el PIB andalús en hores de treball i en la creació i manteniment d’empreses, ja que les avantatges comercials en qualitat, preus, transport i temps són millors que en la forma actual.

Hem de dir que al llarg del corredor hi ha milles d’empreses de tota mena que es beneficiarien del Corredor i la seva estructura. Ja que també permetria vertebrar d’una manera transversal la vertebració de mercaderies al llarg de 100 Km. del seu recorregut. Això vol dir que ciutats com Girona, Vallés Oriental i Occidental, Manresa, Igualada, Lleida, Valls, Tortosa, Alzira, Xixona, Múrcia i moltes d’altres de la perifèria peninsular, quedarien també connectades.

És a dir, la vertebració de les mercaderies és el motiu de l’existència dels ferrocarrils, autopistes i aeroports a tota Europa i també la modernització i el cel en manteniment de les seves línies.

(1) “Hi ha hagut una obsessió a l’Estat espanyol en la prioritat radial amb independència de la demanda real de mobilitat que perjudica la seqüència temporal òptima de les Inversions i a més ha determinat un excés estructural d’oferta que s’ha de proveir si o si, perquè respon a la lògica administrativa i ideologia nacionalista de la política territorial a Espanya. Si a això afegim que és política oficial del Ministeri de Foment que als espanyols l’AVE els fa a tots iguals com s’explicaria el tema de la vertebració a la població espanyola?

(1) Párraf de l’article del Germà Bel titulat a Espanya es fan tantes infraestructures que no s’usen? I, s’hi pot fer alguna cosa? De la Revista econòmica del Col·legi d’Economistes núm. 70 del novembre del 2014.

Justícia i Pau Sant Just Novembre del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de