Primera trobada d’Acció Catòlica General a Sant Pau del Camp el 21 d’octubre

Cartell trobada 21 d'octubre -Sortim i caminem junts

Els moviments d’Acció Catòlica General de Barcelona

inicien una nova etapa junts

  • El 21 d’octubre es celebrarà la 1a trobada d’Acció Catòlica General a l’arxidiòcesi de Barcelona.
  • L’MCJ (Moviment Cristià de Joves i l’MCA (Moviment Cristià d’Adults) convoquen a aquesta primera trobada conjunta.
  • Per primera vegada, els tres sectors de l’Acció Catòlica General celebraran una trobada de manera conjunta

Sota el títol “Sortim i caminem junts”, el pròxim 21 d’octubre, tindrà lloc la 1a trobada d’Acció Catòlica General a Barcelona a la Parròquia de Sant Pau del Camp. La jornada s’iniciarà a les 10 h del matí i conclourà amb l’Eucaristia, a les 17 h, presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona.

Aquesta primera trobada d’àmbit diocesà també comptarà amb la presència de Fran Ramírez, responsable del Sector de Joves de l’Acció Catòlica General d’Espanya, que farà present la diversa realitat estatal de l’ACG i aportarà algunes pistes per a fer camí.

L’acte començarà amb una presentació dels tres sectors (infants, joves i adults) seguit d’una pregària. Al matí es treballarà, des de cada un dels sectors, l’experiència de mirar la vida des dels ulls de la fe, per així ser testimonis de Jesús i d’Església. Després de dinar es presentarà l’Acció Catòlica General, projecte que concreta el treball realitzat al matí i la jornada finalitzarà l’Eucaristia per donar gràcies.

La Trobada està oberta a totes aquelles persones o grups parroquials que estiguin interessats a conèixer més a fons l’Acció Catòlica i General i la Revisió de Vida.

 

L’Acció Catòlica General és un moviment laical impulsat a les diòcesis per a l’evangelització de les persones i dels àmbits propis de la parròquia. A la diòcesi de Barcelona, el Moviment Cristià de Joves i el Moviment Cristià d’Adults, iniciats l’any 1997, han treballat durant tots aquests anys per a impulsar una nova evangelització, formant un laïcat madur, vocacional i compromès amb la parròquia i el seu entorn.

Des de fa uns anys, membres de l’MCJ i l’MCA han participat d’activitats de l’Acció Catòlica General d’Espanya, que s’inicià el desembre de 2007 després d’un procés de reflexió del “Movimiento de Jóvenes de Acción Católica” i el “Movimiento de Acción Católica General de Adultos” per a crear una nova realitat organitzativa. Aquesta nova realitat facilita l’itinerari formatiu cristià des de la infància, la joventut i l’edat adulta en un mateix marc.

L’MCJ i l’MCA, després d’haver compartit algunes activitats durant els últims cursos i veient la necessitat de treballar en sinergia entre infants, joves i adults, han decidit iniciar el Moviment d’Acció Catòlica General de Barcelona.

 

Més informació:

  • Toni Roman – 659 55 44 99, Consiliari General del Moviment Cristià de Joves
  • Àngels Carrió – 644 35 73 93, Presidenta del Moviment Cristià de Joves
  • bcn@gmail.com

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de