IMMIGRACIÓ

IMMIGRACIÓ I

 

La qüestió de la immigració, es un tema actual no resolt. Europa ha espoliat els recursos dels països del tercer món. Ara en el canvi climàtic i la disminució i la manca de pluges regulars, als països subsaharians i la manca de collites estan facilitant l’èxode de comunitats i pobles del Àfrica Subsahariana. Emigren als estats veïns o a d’altres continents  com Europa o Asia.

Si les Nacions Unides i els governs mundials no reconeixen la realitat difícilment hauran solucions.

La riquesa actual disponible en els països rics, així com la tecnologia existents i els coneixements actuals del segle XXI,  permeten inversions rentables a llarg terminis, amb valors importants de retorns de capital  a fi de crear riquesa en els sectors agrícoles, energètics industrials i recerca de la geografia dels països pobres.

Ens sembla i es molt probable que l’explotació dels recursos mundials i el repartiment desigual de la riquesa obtinguda ja ha arribat al seu final. Canvi climàtic, la contaminació, augment de la demografia en la desigualtat, escalfament del planeta, la fusió de les glaceres a les muntanyes als continents al Àrtic i l’Antàrtic, la disminució del aigua potable per a les poblacions,  la disminució dels peixos als mars, la contaminació pels plàstics a les aigües i oceans del planeta, i la  de les terres, del aire que respirem i també la desforestació, entre d’altres.

I per altra costat les guerres i conflictes amb milers de morts i desplaçats, les destruccions de les ciutats  amb extrema crueltat amb les armes mes sofisticades conegudes fins ara, fan evident que ens encaminem a un apocalipsi.

Si el ser humà es racional, i es evident que el seu cervell de 1400 grams de pes es el mes evolucionat de totes les criatures de la terra (homínids) sembla que hauria d’esser possible que els principis de la solidaritat , la consciència, el sentit comú i les morals col·lectives haurien de reaccionar. En definitiva es tracta de treballar per al planeta i salvar la humanitat sencera.

Com que aquest tema es recurrent, tornarem al llarg d’aquest curs a informar als oïdors de la seva actualitat al llarg del curs.

 Justícia i Pau Sant Just.  18.09.18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de