Comunitats evangelitzadores

A la seu de la Delegació de l’Apostolat Seglar, el dissabte 12 de maig de 2018, es van aplegar més d’una cinquantena de persones, representants de 26 entitats i associacions del laïcat associat de l’Arxidiòcesi, amb motiu de la Jornada d’Apostolat Seglar que celebrem cada any entorn de la Pentecosta.

La diada es va convocar per treballar les “Orientacions i Propostes per a una conversió pastoral a l’Arxidiòcesi de Barcelona” amb una engrescadora xerrada del Doctor Andreu Ibarz, i un treball posterior.

Comunitats evangelitzadores,

Sortim?, Si, si, SORTIM!

Joia i perspectives arran del nou pla pastoral.

Vam iniciar la trobada amb una pregària amb el text de Actes dels Apòstols… ” Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts…”

A l’exposició es va subratllar molt la importància de la recepció del Pla, amb quina dinàmica, com endinsar-nos en ell, com prendre consciència, … que sigui un temps breu, intens, important i participatiu. També vam analitzar la simbologia, “el panot”, suggereix referències al carrer, a posar-se en camí, als cinc eixos, al realisme, i a la ciutat.

En un segon moment vam veure algunes mirades que cal evitar per donar pas a una “nova cultura pastoral”, que afecta a tots els implicats ( persones, comunitats, moviments, associacions…)

El ponent ens va proposar unes claus d’interpretació, lectura i aplicació: L’Espiritualitat, l’anàlisi de la realitat i les propostes d’acció.

A partir d’aquest moment vam visionar el vídeo i les infografia de presentació del Pla per passar a una explicació clara i intuïtiva del mateix, que a la sala va despertar il·lusió i decisió de posar-se en marxa amb tota la comunitat diocesana. Es van presentar també tots els materials de suport per treballar-lo.

Després d’un descans, tots ens vam endinsar en una dinàmica amb uns dibuixos de panot gegants, i sense adonar-nos van iniciar la implicació i treball dels assistents, que es van endur la tasca de ser dinamitzadors en les seves entitats.

L’Eucaristia de celebració de la festa del laïcat, presidida per Mn. Josep M. Turull, que va recollir el treball del matí, va ser el punt central, viscuda i compartida va recollir l’experiència i els desitjos de SORTIR!

Vam cloure la Jornada matinal amb uns moments informals de diàleg i brindis per esdevenir laics i laiques involucrats en aquesta nova etapa diocesana.

Anna Almuni

Delegada d’Apostolat Seglar

 

APORTACIÓ DELS ASSISTENTS

Exercici participants Jornada

Exercici participants Jornada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de