IV Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya

Dissabte 28 de gener de 2017, al Seminari Conciliar de Barcelona

Una vuitantena de responsables, representants, consiliaris i acompanyants de la fe d’associacions, moviments i grups laicals han participat en la quarta Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya, que s’ha celebrat el dissabte 28 de gener al Seminari Conciliar de Barcelona.

Després d’unes paraules de benvinguda d’Anna Almuni, delegada d’apostolat seglar de Barcelona, i de Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona i president de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar (CIAS), la jornada ha començat amb una pregària a la capella del Seminari animada pels participants de la diòcesi de Vic.

El Dr. Joan Planellas, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, ha dictat la ponència de la jornada, que duu per títol “Comunitats laicals i comunió diocesana”. Després d’exposar la dimensió comunitària de la vida cristiana, el deure missioner de tot batejat, alguns punts de la teologia del laicat i de l’associacionisme en l’Església, ha enunciat diverses qüestions a tenir en compte davant la realitat actual: la necessitat de recuperar una Església més corresponsable, l’error de reduir sovint la teologia del laicat a l’àmbit dels ministeris i serveis a l’interior de l’Església, els criteris d’eclesialitat a l’hora de discernir el valor de les associacions, i la necessitat de prioritzar els moviments evangelitzadors laicals capaços de treballar conjuntament en el marc diocesà.

Tot seguit, el Dr. Jaume Aymar, degà de la Facultat de Filosofia (URL), ha moderat una taula rodona en la qual han participat Anna Baduell (Opus Dei, Barcelona), Josep Anton Belchi (ACO, Lleida), Beni López (Adsis, Barcelona), M. Mercè Sardà (ACG, Tarragona), Albert Tarradellas (CVX, Barcelona) i Beatriz Zúñiga (Joventuts Marianes Vicencianes, Madrid). Tots ells han presentat experiències concretes de coordinació i participació en la vida parroquial i diocesana, i han tingut ocasió d’exposar el que demanen a les esglésies diocesanes de cara a una millor articulació.

Durant la taula rodona, Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, s’ha fet present i ha saludat els assistents amb molta cordialitat.

La Jornada ha conclòs amb l’eucaristia, presidida per Mons. Xavier Novell i concelebrada per diversos preveres, i amb el dinar, compartit en un ambient ben animat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de