OBJECTIUS

Comissió Diocesana de Centres Parroquials i Culturals Catòlica

La  Comissió de Centres Culturals i Parroquials que té per objectius els que seguidament  s’exposen, està encapçalada per una Junta de nou membres de diferents Centres, que es reuneix mensualment.

Els principals objectius per aquest curs són:

Coordinar i ajudar pastoralment els 45 Centres que existeixen (13 culturals  i 32 parroquials). 

Conèixer les problemàtiques d’identitat, socio-culturals o jurídiques que puguin sorgir per orientar-los a resoldre-les adequadament. 

Potenciar una millor articulació entre les activitats dels diversos Centres, amb especial atenció a les que són complementaries.

Conèixer més a fons cada Centre, valorant adequadament les seves singularitats.

Invitar-los a participar en les trobades anuals a que són convocats des de la Delegació i que aquest curs seran tres (setembre, febrer i maig) on es tractarà de l’espiritualitat i la responsabilitat laïcal en la societat actual. 

Aquest proper novembre alguns Centres acolliran diverses projeccions cinematogràfiques dins XI Mostra de cinema espiritual, la qual cosa obre una porta a un treball d’aprofundiment de la seva identitat cristiana i de la seva tasca evangelitzadora. Tanmateix, s’han proposat projeccions cinematogràfiques sobre temes interculturals i interreligioses, així com concerts de cantautors i grups de música religiosa per tal d’introduir en els centres algunes activitats de identitat cristiana. 

A la pàgina Web de la Delegació, es disposa d’un espai específic per aconseguir una millor comunicació entre els Centres i una millor difusió de les seves activitats. Això requereix un esforç per part de la Junta amb l’objectiu d’actualitzar les dades de cada entitat. Per aconseguir-ho  i conèixer millor cada Centre la Junta de la Comissió invita a cadascuna de les seves reunions un Centre Cultural i un Centre Parroquial per propiciar un diàleg proper i compartir experiències. Alguns membres de la Junta realitzen periòdicament visites a diferents Centres.

Aquest curs es continuarà promovent les campanyes de difusió de les representacions dels Pastorets, Pessebres vivents i Passions i la relació i ajuda mútua entres els Centres.

 

QUI SOM

L’any 1997 la Secretariat Diocesana d’Apostolat Seglar de Barcelona creà un grup de treball per tal de conèixer la realitat dels Centres culturals catòlics que hi havia a l’Arxidiòcesi i estudiar la manera d’ajudar-los en el desenvolupament de les seves tasques. Com a conseqüència del treball fet per aquest grup es constituí el 25 de gener de 2002 la “Comissió Diocesana dels Centres Culturals Catòlics”.

 

AGENDA
juny
18
Dt
11:06 Centre i Teatre de Sarrià – Dijo...
Centre i Teatre de Sarrià – Dijo...
juny 18 @ 11:06 – ag. 7 @ 12:06
Centre i Teatre de Sarrià - Dijous 27 de juny 20:00h- IV Cicle de Música de Cambra
E proper dijous 21 de març, el Teatre de Sarrià acollirà el concert inaugural del Cicle de Música de Cambra, que enguany arriba a la seva quarta edició. Un cicle que neix l’any 2021 amb l’entusiasme d’impulsar una nova oferta musical a la ciutat Comtal, amb l’objectiu d’esdevenir un reclam cultural de referència, tant per la qualitat i diversitat de la seva programació com pel renom i trajectòria internacional dels intèrprets, amb gran afluència d’artistes de casa nostra.  

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de