AGENDA

des.
21
Ds
FELICITACIÓ NADAL
des. 21 @ 16:07 – 17:07
abr.
9
Dj
Últim sopar del Senyor
abr. 9 @ 9:27 – 10:27
jul.
4
Ds
CONSELL ACCIÓ CATÒLICA
jul. 4 @ 8:11 – 9:11
set.
17
Dj
Consell d’Acció Catòlica – Trobada a Sant Pau del Camp el divendres, 18 de setembre de 2020, de 6 a 10:30
set. 17 @ 20:42 – set. 18 @ 21:42

El Consell d’Acció Catòlica que agrupa tots els moviments d’Acció Catòlica de l’arxidiòcesi, proposa una trobada telemàtica oberta a tots els laics i laiques de l’arxidiòcesi:

“PENSAR EL FUTUR DES D’UNA FE QUE ENS COMPROMET”

dissabte 13 de juny, d’11 a 13 hores

En el cartell adjunt trobareu el contingut de la Trobada i a continuació la forma de connectar-se a través de la plataforma zoom.

Participació a la Trobada “Pensar el futur des d’una fe que compromet”:

– No cal inscripció, però, si ens envies un correu electrònic a trobadaCAC@gmail.com avisant que hi participaràs, això ens facilitarà la previsió.

– La trobada es celebrarà telemàticament sobre la plataforma zoom. Hi pots participar tant des d’un telèfon mòbil, com des d’un ordinador. Si no has usat mai el zoom, aquestes webs (en castellà) expliquen com instal·lar-te l’aplicació:

– per a ordinador: www.eco.unc.edu.ar/files/comunicacion/archivos/CBD/zoom-guia-videoconf.pdf

(els passos 4 i 5 no són necessaris)

– per a mòbil: myfrontdesk.cloudbeds.com/hc/es/articles/360001291133-C%C3%B3mo-instalar-y-utilizar-Zoom

(seleccioneu “Cómo descargar la aplicación Zoom”)

– El diss. 6-juny, d’11 a 13h, farem una prova. Connecta’t (https://us02web.zoom.us/j/3571068746?pwd=OUEwTDB3KzhocE4vaUJOZUpQVWhjZz09), comprovarem si tens cap problema i, si fos així, mirarem d’ajudar-te.

– El diss. 13-juny, a les 10:30, obrirem la reunió i et podràs connectar (https://us02web.zoom.us/j/3571068746?pwd=OUEwTDB3KzhocE4vaUJOZUpQVWhjZz09), tant si has participat a la prova del 6-juny, com si no.

– Durant la trobada, preguem mantenir el mode “orador” i el micròfon desconnectat, quan parlin els ponents. Després, podrem intervenir totes i tots, mirant de fer cas de la persona que moderi, per mantenir un cert ordre. Gràcies.

Consell d’Acció Catòlica

 


image.jpeg

set.
28
Dt
ACO – 12 Octubre – Jornada General
set. 28 @ 11:15 – oct. 9 @ 12:15

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2021/05/Programa_12O_CAT_2021-22.pdf"]

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/04/FELICITACIÓ-de-PASQUA-2020-ACO.pdf" title="FELICITACIÓ de PASQUA 2020- ACO"]

oct.
25
Dl
XIP – Teixint xaxes
oct. 25 @ 10:55 – nov. 6 @ 11:55

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2021/10/3jornadaXIP-1.pdf" title="3jornadaXIP (1)"]

maig
19
Dj
JOC – 28 maig Invitació Festa de l’Acció 2022
maig 19 @ 8:23 – maig 28 @ 9:23

Benvolgudes entitats,

Els i les militants de la JOC (Joventut Obrera Cristiana) de Catalunya i les Illes celebrem la Festa de l’Acció el proper dissabte 28 de maig a la Plaça de les Roquetes (Nou Barris, Barcelona).

Enguany volem celebrar la feina feta amb la Campanya, que porta per lema “Desescalem la precarietat, vacuna’t contra la indiferència”:

… denunciar les realitats precàries que hem descobert;

… donar opcions al jovent per disposar d’espais reivindicatius dignes i organitzats;

… visibilitzar les entitats de Nou Barris i aquelles amb qui hem treballat la campanya;

… tenir un moment de pregària per a donar gràcies de les descobertes i accions fetes durant la campanya, i a través de les connexions amb altres entitats que lluiten per acabar amb la precarietat.

Us convidem a venir, a que pugueu gaudir de la Festa amb nosaltres (consulteu horari a continuació).

Si voleu participar de la fira d’entitats, si us plau feu-nos-ho saber abans de diumenge 22 de maig, ja que necessitem preveure el número de taules.

16h Fira d’entitats

17h Compartim les lluites del barri -amb Kasal de Joves de Roquetes i Dones Cosidores

18h30 Berenar + Batucada

19h Compartim les accions fetes durant el curs i llegim el manifest

19h30 Acció de gràcies

20h Acte reivindicatiu

21h Sopar de germanor

21h30 Concert amb Renato al Aparato (ft. TRA)

Us hi esperem!

____________________________________
Bon dia a totes i tots! Militants, iniciació, consiliaris… Esteu preparades?! 😉

Aquest dissabte tenim la tan esperada Festa del Retrobament, sabem que la covid ha sigut una època molt complicada per a moltes de nosaltres, però ara és el moment de celebrar que podem tornar a veure’ns, sempre amb les mesures de seguretat degudes!

Sabeu quan és veritat que sí! El dissabte 29 a les 13:00 h ens veurem a Badia del Vallès, territori del Vallès, concretament a la Parròquia de Nostra Senyora de la Mercè! Si us perdeu no passa res, Badia és petitona ( nomès  
0.9 km2 )😎! Recordeu, com el Vallès no hi ha res 😘

Bé us preguntareu, que hem de portar? Docs és important que porteu got i coberts! El dinar podeu portar el vostre (sobretot lesles vegetarianes) o col·laborar amb el menjar solidari de la parròquia, repartiran 1/4 de pollastre a qui vulgui, només heu de fer una petita aportació! Per fer això és important que ús inscriviu en aquest enllaç: 
   tiny.cc/festajoc
Us esperem a totes, no podeu faltar! Aquí us adjuntem l’horari per fer un petit spoiler del que farem, a gaudir! 😏
Recorda som joves treballadores, reivindiquem la classe!
 
Pd: RECORDEU INCRIURE’S!
Cartell Festa.png
_____________________________________

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/05/PLA-DE-CURS-2019-2021-A5.pdf" title="PLA DE CURS 2019-2021 A5"]


Benvolguts companys i companyes,

Els i les militants de la JOC de Catalunya i les Illes celebrem la Festa de l’Acció el dissabte 11 de maig a la Plaça Roja de la Ciutat Meridiana (Districte de Nou Barris).

Enguany volem celebrar la feina feta amb la Campanya, que porta per lema “Joventut que Lluita, joventut que es dignifica. #DignitatContraLaPrecarietat”; denunciar les realitats que hem descobert; donar opcions al jovent d’espais reivindicatius organitzats; visibilitzar entitats de Nou Barris; tenir un moment de pregària per a donar gràcies de les descobertes i accions fetes durant la campanya, i a través de les connexions amb altres entitats que lluiten per la dignitat de la joventut.

I si podeu venir, ens agradaria que ens diguéssiu en quin moment, és per això que us passem l’horari. També annexem al correu el cartell de la jornada.

16:30- ACOLLIDA

17:00- BENVINGUDA, PRESENTACIÓ LLOC I DE LA TROBADA, PARLAMENTS.

17:30- FIRA D’ENTITATS.

18:45- RACONS FORMATIUS.

20:00- ACTE REIVINDICATIU.

20:45- PREGÀRIA.

21:00- SOPAR.

22:00- LECTURA MANIFEST.

22:10- CLOENDA.

Us convidem, doncs, a venir i gaudir d’aquest dia de celebració i sensibilització!

Comptem amb la vostra presència!


Aquest dissabte 16 de febrer celebrem la Trobada Nacional d’Iniciació de la JOC Nacional de Catalunya i les Illes.
A partir de 2/4 de 12 a la Plaça de la Font de la Roda de Sant Andreu de la Barca.

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/02/TNI-2019-1.pdf" title="TNI 2019-1"]

juny
7
Dt
HOAC – Curs estiu 2022
juny 7 @ 11:56 – 12:56
jul.
21
Dj
ACCIÓ CATÒLICA GENERAL -Trobada de Laics i IV Assemblea d’ACG que se celebra a Barcelona del 21 al 24 de juliol
jul. 21 @ 11:50 – 12:50

 

50953e68-c359-4a48-aa6f-6c35fc3473f3

Presentació del projecte Vine i Veuràs d’Acció Catòlica General

Et convidem a la presentació online del projecte pastoral de l’Acció Catòlica General. Serà el proper 27 de febrer i cal inscriure-s’hi prèviament.

nici de curs de l’Acció Catòlica General de Barcelona

Davant un curs que es preveu complex, s’aposta per un lema ple d’esperança: «Construïm! Cap a una cultura que no descarta»

«Construïm! Cap a una cultura que no descarta». Aquest és l’eix del curs que comencem i que l’Acció Catòlica General de l’arxidiòcesi de Barcelona s’ha proposat treballar en tres sectors: infància, joves i adults. L’ACG vol ajudar al laïcat de totes les edats a viure la fe des de la parròquia i amb vocació de presència en el món.

Enguany, es vol descobrir en el nostre entorn immediat i més llunyà les persones «descartades» per motius econòmics, psicològics, d’origen… i que les conseqüències de la pandèmia que estem vivint ha fet créixer. Des d‘una mirada creient que ens fa a tots Fills de Déu, es demana com treballar per caminar cap a una cultura de trobada amb l’altre. Aquest eix de treball està en sintonia amb l’eix dels pobres del Pla Pastoral Diocesà, i serà treballat també en els grups i en les trobades del curs de tots els sectors, inclosos els joves i els infants.

També, sobretot entre els joves, i especialment els joves d’ACG de Santa Coloma, es viurà la beatificació de Joan Roig i Diggle, martiritzat als 19 anys i membre de la Federació de Joves Cristians de Catalunya (l’Acció Catòlica catalana, com diu el cardenal Omella en la seva carta pastoral).

S’ha iniciat el curs «presencial» el dia 18 de setembre, a Sant Pau del Camp, amb una reunió dels acompanyants dels sectors d’infància i joves i responsables dels grups d’adults. Després, els consiliaris i la Comissió Diocesana van tenir una reunió de reflexió i pregària per a viure aquest nou curs, que s’espera complex i difícil, amb esperança i capacitat d’adaptació. Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, que va ser-hi present i va encoratjar el camí encetat per l’associació, valorant el procés «per a tota la vida» que l’ACG proposa als laics de les parròquies, des de la infància fins a la vida adulta, com un mitjà valuós per a fer de les nostres parròquies, parròquies «en sortida».

El 8 de novembre està prevista la trobada dels tres sectors amb el lema del curs «Construïm! Cap a una cultura que no descarta» i que estarà oberta a laics i laiques de les parròquies de la diòcesi.

__________________________________

 

REMANT FORT, IMAGINANT EL FUTUR.

El cardenal Omella visita l’ ACG i presideix l’ Eucaristia de la 2a Trobada general.

“Remant fort, Imaginant el futur” (CV201),  va ser el lema de la 2a Trobada General de l’ Acció Catòlica General de Barcelona que es va realitzar el diumenge 27 d’octubre. La trobada va aplegar cristians de vàries parròquies de la diòcesis, i dels tres sectors que formen l’ ACG: infants, joves i adults. El lema volia respondre també a les Pla pastoral diocesà, “Sortim” que enguany es centrarà en els joves.

Durant el matí, cada sector, acompanyat dels seus responsables i amb dinàmiques diferents, es varen demanar “on trobem Déu en el nostre món”.

JOVES: Per això els joves, i en continuïtat amb el que havien fet en els Campaments d’estiu, i amb l’ajut de textos de la Christus Vivit, havien de relacionar imatges del món de l’ institut, la família, el barri, la parròquia ,descobrint com Déu es fa present en el nostre entorn.

INFANTS: A través d’un joc de pistes , cercaven “estrelles” (llum de Déu)  a través de diferents jocs en la família, l’escola, el barri…i es demanaven si això els feia feliços.

ADULTS: Varen utilitzar el qüestionari de preparació del Congreso de Laicos 2020 de la CEE per a mirar els diferents àmbits : cultura, parròquia, món social i polític, treball i família i descobrir-hi els signes de la presència i l’absència de Déu.

Tot això s’aportà en forma d’ofrenes i de pregàries a l’ Eucaristia, que presidí el cardenal Joan Josep Omella i que es compartí amb la comunitat de l’ escola SAFA d’ Horta on es realitzà la trobada.

A la tarda, els adults varen encarar i “imaginar el futur” pregant i reflexionant individualment i en grup  a partir de textos de l’ evangeli – jutjar de la Revisió de Vida- amb ajut també de música i dansa contemplativa. Els joves reflexionaren sobre les Benaurances com a acompliment del futur que imaginem i varen acabar fent un Lipdup amb diferents gestos i accions que volien acomplir les Benaurances. Els infants es varen descobrir “deixebles del Regne de Déu” a través d’un joc  que es preguntava pel paper de la Canoa, el Rems, les Estrelles, el Rumb.

En un moment final, tots els sectors junts, varen escriure els seu compromisos en un ambient de festa , de pregària i d’amistat. Agraint al Pare que poguéssim viure la nostra fe enmig del món, i comprometent-nos a ajudar a fer de les nostres parròquies , parròquies obertes, en sortida.

               

AGENDA

maig
7
Dt
12:22 JUSTÍCIA I PAU – 14-23 maig – Co...
JUSTÍCIA I PAU – 14-23 maig – Co...
maig 7 @ 12:22 – maig 27 @ 13:22
JUSTÍCIA I PAU - 14-23 maig - Construïm la Pau
      La Qatar-strofe human a
maig
17
Dv
10:20 MPCB – 24 maig 20h – Sopar tertúlia
MPCB – 24 maig 20h – Sopar tertúlia
maig 17 @ 10:20 – maig 26 @ 23:30
MPCB - 24 maig 20h - Sopar tertúlia
                Benvolguts,Divendres 19 de novembre esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar, de[...]

NOTICIES

ESPAI PER LA REFLEXIÓ

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de