Calendar

febr.
14
Dv
CONGRESO DE LAICOS – 14-16 de FEBRER “Pueblo de Dios “en salida”
febr. 14 2020 @ 9:06 – febr. 28 2021 @ 10:06

Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’

Un grup de diocesans participarà del 14 al 16 de febrer a la trobada que es celebra a Madrid amb la participació de dos mil laics procedents d’arreu d’Espanya

“Molta il·lusió i molta implicació”. Així descriu la delegada diocesana per a la formació i acompanyament del laïcat, Anna Almuni, les sensacions que hi ha per part d’aquells diocesans que participaran al ‘Congreso de Laicos 2020’, aquest cap de setmana. Els dies 14, 15 i 16 de febrer tindrà lloc aquesta trobada tan esperada que acollirà prop de 2.000 persones vingudes d’arreu del territori espanyol.

L’edició d’enguany té com a lema ‘Un poble de Déu amb sortida’. Els seglars diocesans porten temps preparant la seva participació. A més, també s’hi desplaçarà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, acompanyat dels seus bisbes auxiliars, Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell.

‘Congrés des de l’esperit’

L’objectiu és viure aquest congrés “des de l’esperit”, tal com s’explica al document de treball del Congrés de Laics. La primera etapa, ha estat el pre-congrés; la segona aquest que ara arriba; i la tercera (post-congrés), vindrà marcada pels dinamismes i tasques que volem implementar. Almuni destaca que es vol que sigui un “procés post-congreso” que “porti a iniciar camins de canvi amb treball conjunt”.

Cada una de les parts forma part d’un mateix procés. En el congrés, una de les motivacions més grans que hi ha per part de tots aquells que hi participaran és la presència de tantes realitats d’Església, és a dir, la diversitat de laics que hi participaran. Una pluralitat necessària i “és important viure-la amb profunditat”, explica Domingo Torres, president de la Junta del Fòrum d’Organitzacions Catòliques d’Adults.

Quatre línies de treball

En total hi haurà 80 grups de treball que se centraran amb quatre itineraris: primer anunci, acompanyament, formació i la presència del laïcat en la vida pública. Quatre eixos marcats per tres línies d’actuació claus com ho són la sinodalitat, el discerniment i la presència en el món.  

Entre els temes que es tractaran destaca els aspectes positius per ser una Església missionera o les dificultats i obstacles que troben per viure la seva vocació, així com, determinar l’horitzó cap al futur són algunes de les propostes que es tractaran. De fet, així van coincidir els més de 200 laics i laiques durant pre-congrés, organitzat el passat novembre, que els va servir per portar els deures fets de cara a aquesta trobada que tindrà lloc a Madrid.

Predisposició del laïcat

“Veig el laïcat molt content i implicat per tal que això tiri endavant” -explica la responsable diocesana, Anna Almuni- i això és essencial per encarar el congrés.Tal com explica, Almuni, ara serà “un procés de discerniment que parteix del context personal i col·lectiu que estem vivint, i el posa a la llum de la Paraula de Déu i del Magisteri de l’Església”. “Tot per un objectiu per buscar l’articulació de propostes concretes que ens portin a transformar el nostre interior i la realitat que ens envolta”, afegeix.

Tres dies de treball sinodal

El primer dia s’iniciarà el congrés amb l’acte inaugural, presentat per, M. Ángeles Fernández, periodista de TVE. En l’oració intervindran el cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la Comissió Episcopal Espanyola; el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid; Isaac Martín, laic i membre de la Comissió Executiva del congrés; i el cardenal Kevin Farrell, prefecte del Dicasteri per als Laics, Família i Vida. A la tarda, es presentarà la ponència inicial a càrrec de José Luis Restán, director editorial COPE.

El 15 de febrer, després de l’Eucaristia, es compartiran les experiències i testimoniatges de les temàtiques tractades. A continuació, s’organitzaran per grups de reflexió, els quals continuaran a la tarda, en què es reprendran noves experiències i testimoniatges. Durant les diferents sessions s’anirà passant pels diferents itineraris del congrés: primer anunci, acompanyament, formació i la presència del laïcat en la vida pública. 

Diumenge 16 de febrer, a les 10.00 hi haurà l’última ponència a càrrec de Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona i Ana Medina, periodista de 13TV. Finalment tindrà lloc l’Eucaristia de clausura, presidida pel cardenal Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la CEE. Mons. Javier Salinas, bisbe auxiliar de València i president de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la CEE, intervindrà en acabar amb unes paraules d’agraïment.

Per seguir el congrés en directe, es pot visitar el web https://www.pueblodediosensalida.com/

 

 

 

============================================================================================================

 

 

 

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/04/jornadalaical-mayo2019-1.pdf" title="jornadalaical-mayo2019 (1)"]

Posant els laics al davant

Jornada laïcal per treballar la preparació per al Congrés del laïcat 2020 a la llum del Pla Pastoral de Barcelona

La parròquia de Sant Pau del Camp va aplegar la jornada de presentació i diàleg sobre el significat i objectius del Congrés de laics. Un projecte impulsat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) com a culminació del seu Pla Pastoral 2016-2020. També, en resposta a la crida a una conversió missionera del Papa Francesc proposada a EG 30. Per això la delegació diocesana per a la formació i l’acompanyament del laïcat va organitzar aquesta trobada de treball per a tots els laics i laiques.

Perquè, per a què, amb qui i per a qui. Aquestes són les preguntes que ha resolt el P. Koldo Gutiérrez, salesià, membre del Comitè Organitzador. Unes preguntes que volen aproximar, un pas més, al Congrés dels laics 2020.

Congrés i Pla Pastoral diocesà de Barcelona

El Congrés de laics Poble de Déu “en sortida” i els eixos del Pla Pastoral diocesà de Barcelona Sortim!,tenen moltes coses en comú. Un fet remarcable que el pare Salesià ha definit com “un reforç cap al Pla Pastoral”.  També assegurava que “l’Església té alguna cosa interessant a dir i oferir en aquest moment de la història i no pot tancar-se obsessionada en els seus propis problemes”.

Claus per entendre el perquè d’un Congrés de laics

Per què de laics?

“Els laics son la majoria del Poble de Déu” ressalta el papa. De fet, en els últims temps, la responsabilitat dels laics dins l’Església no ha fet més que augmentar. Christus Vivit ho constata. “La nova exhortació planteja que la posició del laic és caritat familiar, social i política i el compromís des de la fe per construir una nova societat en la qual creixin la pau i la justícia” assegurava Koldo Gutiérrez.

Un Congrés per a què?

A l’Àngelus del 28 d’octubre de 2018, l’endemà de la clausura del Sínode de joves, el Papa va dir que el primer fruit del Sínode havia estat el mètode, el camí. “L’important és difondre una forma de ser, treballar junts, basats en l’escolta i discerniment” assegurava el pare salesià.

Serà un itinerari congressual perquè hi ha tres dinamismes que aquest procés pot habilitar. El primer és escoltar-nos. “És més difícil que donar un bon consell. Amb l’escolta, l’Església s’assembla a Déu” assegurava el pare Gutiérrez. En segon lloc discernir. “No és un eslògan, una tècnica o una moda. És una actitud interior” indicava en Koldo. “Es basa en la intuïció que la vida cristiana està connectada amb el Senyor. El discerniment és captar el que Déu està fent”. Per últim, caminar junts. “Això significa donar valor a totes les vocacions i a tots els carismes. Enfortir les relacions, cuidar-les, valorar-les” concloïa Koldo Gutérrez.

Les etapes del Congrés

El Congrés del Laïcat 2020 es caracteritzarà en tres etapes. La primera el pre-congrés. Es va distribuir un document- qüestionari explicatiu de l’enfocament i que segueix l’esquema de tres passos: reconèixer, interpretar a la llum l’Esperit i escollir camins de resurrecció. Un document en el qual tots els moviments treballaran per fer les seves aportacions en el congrés.

Algunes de les dates més importants d’aquests mesos previs al congrés són. El 9 de juny, dia d’Acció Catòlica que se centrarà en la “dimensió missionera de ser laics”. Després, de l’1 al 4 d’agost. Allà s’assistirà a una trobada de laics a Àvila. A més, el mes d’octubre serà un mes missioner convocat pel papa. Per últim, el 26 i 27 d’octubre en la jornada d’apostolat laic dedicada a reflexionar sobre els joves, les dones i la presència pública.

La segona etapa és el congrés. Del 14 al 16 de febrer de 2020 al Palacio de Cristal de Madrid. Hi haurà 4 itineraris fonamentals: primer anunci, acompanyament, els processos de formació i la presència en la vida pública. Per últim el post-congrés. Allà començarà un camí amb diferents  congressos diocesans per potenciar la vocació i missió dels laics.

 

juny
6
Ds
Encontre Matrimonial – SIN PALABRAS.Taller de comunicación en red, sábado 6 de junio a las 18:00h
juny 6 @ 12:05 – jul. 6 @ 23:30

 

 

image.jpeg

Os recordamos que el sábado 6 de junio tendremos un nuevo encuentro de DialoguEMos en red a las 18:00h,  esta vez de la mano de la Comunidad de Barcelona.

Abriremos la emisión a las 17:45h para que nos podamos saludar.

Desde Encuentro Matrimonial queremos dar un servicio a la sociedad en este sentido y por eso abrimos esta formación a cualquier pareja, sea o no de EM.

Invitad a parejas de vuestro entorno: familiares, amigos, conocidos, novios…

Para este taller sólo necesitáis libreta o papel, bolígrafo y conectar  nuestro canal de YouTube.

 Os adjuntamos el vídeo anuncio del taller

¡Conectémonos!D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, les vostres dades són incorporades al fitxer de la nostra base de dades,  Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un escrit adreçat a encontrematrimonialbcn@gmail.com

 

 

Benvolguts:  adjuntem la Newsletter de març

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/02/Newsletter-MARÇ-2020.pdf" title="Newsletter MARÇ 2020"]

 Benvolguts germans,

Organitzat per Encontre Matrimonial, el cap de setmana del 8 i 9 de Febrer, des de les 8:30 del dissabte fins a les 18:00 h. del diumenge, tindrà lloc a la Casa d’Exercicis de Sant Ignasi, carrer Carrasco i Formiguera 22, de Barcelona, un Encontre Matrimonial de “Cap de Setmana”. 

Aquest encontre ofereix la possibilitat de viure els quatre aspectes de l’amor matrimonial: ser acollits i estimats tal com som, ser convidats a connectar amb el somni profund que va portar a la unió estable de parella, experimentar una conversió d’un mateix vers l’altre i descobrir a Déu i el seu somni per la parella humana.

Està obert a la realitat familiar de la societat actual: matrimonis canònics, civils, parelles estables, d’altres religions o que no viuen la fe i nuvis que es preparen pel matrimoni. 

L’objectiu és ajudar a descobrir el tresor i la bellesa del matrimoni i fer comprensible la seva dimensió sacramental, la de ser signe de l’amor de Crist per l’Església que és redescoberta sota una nova llum.  

Més informació i inscripcions: 676592383, domenecraquel@hotmail.com

Units en Crist,

Secretariat diocesà de Pastoral Familiar

 Crist,

 

image.png

Us adjuntem la newsletter de GENER

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/01/Newsletter-GENER-2020-1.pdf" title="Newsletter GENER 2020 (1)"]

 


[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/09/Newsletter-Setembre-2019.pdf" title="Newsletter Setembre 2019"]

Benvolguts amics: Us adjuntem l’anunci del taller de comunicació obert a totes les parelles, hagin o no viscut el Cap de Setmana.

Us demanem inviteu a parelles amigues i familiars i en feu difusió a través dels vostres grups de whatsapp.


Us agrairem ompliu el següent formulari per tenir una idea dels que serem

https://forms.gle/mYU1wcuFo33pqBT88

 

NOTA: Al  finalitzar es farà un pica-pica compartit, per poder continuar amb una estona de relació, els que ens puguem quedar.

 


Benvolguts amics: Us adjuntem l’anunci del taller de comunicació obert a totes les parelles hagin o no viscut el Cap de Setmana
IMG-20190518-WA0002.jpg
Us agrairem ompliu el següent formulari per tenir una idea de quants serem

Benvolguts tots: Us informem del contingut de dissabte dia 27 a Santa Gemma
A les 18h farem un taller de comunicació obert a totes les parelles, hagin o no fet el Cap de Setmana. Adjuntem el artell
image.jpeg
Com sabeu la durada dels tallers és aproximadament de 2 h.
A continuació farem el sopar compartit com és costum, per celebrar plegats la Pasqua.
Us hi esperem i demanem que animeu a amics i familiars!

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/01/Newsletter-N.8-MARÇ-2019-.pdf" title="Newsletter N.8 MARÇ 2019"]

[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2019/01/Newsletter-N.7-GENER-2019-2.pdf" title="Newsletter N.7 GENER 2019 (2)"]

juny
9
Dt
Apostolat de l’Oració – Peregrinación virtual
juny 9 @ 7:57 – jul. 8 @ 8:57
[pdf-embedder url="https://www.apostolatseglarbcn.org/wp-content/uploads/2020/05/Día-9.pdf" title="Día 9"]
image.jpeg
image.png

Querido amigo, querida amiga:

Iniciamos hoy el Camino del Corazón, una peregrinación virtual tras las huellas del Corazón de Cristo en España. Una propuesta espiritual de la Red Mundial de Oración del Papa (Apostolado de la Oración), un camino de encuentro contigo mismo y con el Señor, que te abrirá a la misión de compasión por el mundo que inauguró Jesús.

Te acompañaremos cada día de este mes de Junio con un pequeño trazo, con una hoja de ruta, pero el camino, los pasos y las huellas dependen de ti.

Tú debes caminar y hacer esta ruta, en la que encontrarás diferentes paisajes, terrenos y climas. Algunas veces será más empinado, otras partes serán más planas, algunos momentos serán más áridos y otros más floridos.

Pero recuerda que realizas este camino con el Señor, que te ha traído hasta aquí y espera encontrarse contigo, más de lo que tú deseas estar con Él.

¡Te deseamos buen camino!

DÍA 1 DE JUNIO
image.jpeg
Descarga en audio la oración para el camino de hoy
Descarga el PDF con la oración para el camino
image.png
La meta de nuestra etapa de hoy:
image.jpeg
Monumento al Sagrado Corazón de Jesús – Cuntis (Pontevedra)
Una imagen para orar
image.jpeg
Descarga en PDF el Mes del Sagrado Corazón
Un pensamiento sobre el Corazón de Jesús
El Corazón de Jesús es Dios amando con un corazón humano. ¿te atreves a descubrirlo? 

(Mons. Francisco Cerro)

La invocación del día
Amor del Corazón de Jesús, abrásanos.
Un breve vídeo para reflexionar:
Reflexiones sobre el Sagrado Corazón de Jesús.
Fray Darío Mazurek
image.png
Reflexiones sobre el Sagrado Corazón de Jesús. Fray Darío Mazurek
Una conferencia sobre el Corazón de Jesús:
El Corazón de Jesús resucitado
Javier Siegrist, Pbro.
image.png
El corazón de Jesús resucitado, por Javier Siegrist, pbro. (de nazaret.tv)
Letanías del Corazón del Jesús
comentadas por San Juan Pablo II
Corazón de Jesús, formado por el Espíritu Santo en el seno de la Virgen María, ten piedad de nosotros.
 1. Así rezamos en las letanías al Sacratísimo Corazón. Esta invocación se refiere directamente al misterio que meditamos, al rezar el Angelus Domini: por obra del Espíritu Santo fue formada en el seno de la Virgen de Nazaret la Humanidad de Cristo, Hijo del Eterno Padre.¡Por obra del Espíritu Santo fue formado en esta Humanidad el Corazón! El Corazón, que es el órgano central del organismo humano de Cristo y, a la vez, el verdadero símbolo de su vida interior: del pensamiento, de la voluntad, de los sentimientos. Mediante este Corazón la Humanidad de Cristo es, de modo particular, “el templo de Dios” y, al mismo tiempo, mediante este Corazón, está incesantemente abierta al hombre y a todo lo que es “humano”. “Corazón de Jesús de cuya plenitud todos hemos recibido”.2. El mes de junio está dedicado, de modo especial, a la veneración del Corazón divino. No sólo un día, la fiesta litúrgica que, de ordinario, cae en junio, sino todos los días. Con esto se vincula la devota práctica de rezar o cantar cotidianamente las letanías al Sacratísimo Corazón de Jesús.Las letanías del Corazón de Jesús se inspiran abundantemente en las fuentes bíblicas y, al mismo tiempo, reflejan las experiencias más profundas de los corazones humanos. Son, a la vez, oración de veneración y de diálogo auténtico. Hablamos en ellas del corazón y, al mismo tiempo, dejamos a los corazones hablar con este único Corazón, que es “fuente de vida y de santidad” y “deseo de los collados eternos”. Del Corazón que es “paciente y lleno de misericordia” y “generoso para todos los que le invocan”.Esta oración, rezada y meditada, se convierte en una verdadera escuela del hombre interior: la escuela del cristiano.

La solemnidad del Sacratísimo Corazón de Jesús nos recuerda, sobre todo, los momentos en que este Corazón fue “traspasado por la lanza” y, mediante esto, abierto de manera “Visible” al hombre y al mundo.

Al rezar las letanías – y en general al venerar al Corazón Divino -conocemos el misterio de la redención en toda su divina y, a la vez, humana profundidad. Simultáneamente, nos hacemos sensibles a la necesidad de reparación. Cristo nos abre su Corazón para que nos unamos con El en su reparación por la salvación del mundo. Hablar del Corazón Traspasado es decir toda la verdad de su Evangelio y de la Pascua.

Tratemos de captar cada vez mejor este lenguaje. Aprendámoslo.

 

San Juan Pablo II

27 de junio, 1982

TRAYECTORIA HISTÓRICA
DE LA DEVOCIÓN AL
SAGRADO CORAZÓN DE JESÚS
Introducción.

A todo pueblo, a todo grupo humano, le interesa conocer sus raíces históricas, su pasado, sus tradiciones, sus grandes figuras. No sólo porque eso le ayuda a comprender mejor su presente, sino también por el natural afecto que todos sentimos hacia lo que es nuestro. Es muy natural, por tanto, que aquellos a los que nos entusiasma la devoción al Corazón de Jesús, queramos conocer cómo comenzó y se ha desarrollado -a través de los años- esta manera particular de comprender a Jesús, y de responder a su Amor.
En la presente sección vamos a conocer la trayectoria de la devoción desde el período inmediatamente posterior a la redacción del Nuevo Testamento hasta nuestros días.
Somos conscientes de que en este limitado espacio no se puede hacer adecuadamente historia -ni siquiera parcial- de veinte siglos de esfuerzos por adentrarnos en las insondables riquezas del Corazón de Cristo Jesús. Aquí sólo vamos a brindar una visión de conjunto -por épocas- de quienes han sido los principales amigos y amigas del Corazón de Jesús.
Citaremos directamente muchos textos de diversos autores con el definido propósito de poder identificar y disfrutar -sin intermediarios- la presencia del Espíritu Santo que los inspiró.

  1. LOS PADRES DE LA IGLESIA (150-800)

Al período histórico comprendido entre la fundación de las primeras comunidades eclesiales por los Apóstoles y el pontificado de San Gregorio Magno se le suele llamar a menudo la “Época de los Padres de la Iglesia”.
Durante este tiempo se habla del Corazón de Cristo, pero no de la misma manera o con las mismas categorías devocionales que empleamos nosotros hoy. Todavía no podemos hablar de “Devoción al Corazón de Jesús”, aunque sí de intensa devoción al Corazón Herido de Cristo, fuerza y fundamento de la Devoción, tal como va a desarrollarse posteriormente.
Pasamos a presentar algunos de los autores y textos más relevantes, los cuales nos ayudarán a ir descubriendo, con la Iglesia, y a través de estos primeros siglos, el tesoro inigualable del Corazón de Cristo.

  1. ORÍGENES (185-253)

Es el primero que nos señala al Apóstol San Juan como prototipo del hombre sabio que «bebe del Corazón del Señor las corrientes de aguas vivas». En sus escritos comienza a preferir, intencionalmente, el concepto de «corazón» al de «intelecto», para designar ese «lugar donde entramos en contacto espiritual-real con lo divino». (Cor Salvatoris, Josef Stierli, Editorial Herder, Barcelona, 1958, p. 91)

a

Espai per a fitxers adjunts