Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB)

Butlletí MPC juliol 2024

SOPAR TERTÚLIA

Benvolguts,

Divendres 24 de març esteu convidats a una nova edició del Sopar Tertúlia.
La trobada és oberta a tots els membres del Moviment i persones a qui pugui interessar.
Aquesta vegada tenim amb nosaltres a la Neus Forcano, d’Alcem la Veu i Justícia i Pau, que en parlarà del tema …..

Amb set d’aigua viva
Interpretació bíblica inclusiva i universal

Us preguem  confirmar l’assistència.

Divendres 24 de maig de 2024 a les 20h

Parròquia de Santa Madrona

Carrer Tapioles 10. Barcelona

 

Butlletí MPC març 2024 Moviment Prof Cat-nov Butlletí MPC nov.23 MPC Moviment Prof Cat - octubre23 MPCB2023

MPCB abril  24

MPCB-ABRIL Moviment Prof Cat Asemblea_MPCB_2023 MPCB-2023 Moviment Prof Cat-nov Moviment Prof Cat

 

Benvolguts amics,

En aquest enllaç trobareu el programa de la trobada EUSCAT22. Aquesta trobada és continuació de les que fem cada dos anys amb moviments similars al nostre del País Basc, Navarra, resta d’Espanya i Portugal. Enguany organitzem la trobada des de Catalunya i reflexionarem sobre “el diàleg amb la increença”.

La trobada tindrà lloc del 4 al 6 de novembre a l’hotel Santuari del sant Crist de Balaguer.

Les inscripcions s’han de fer al següent enllaç: https://forms.gle/Ei6ADmKGGMck9EVx7 i s’han d’enviar abans del 5 d’octubre.

 

Borrador_VII_Foro_Intelectuales_y_Profesionales_Católicos_de_Pax_Romana_1_.docx Moviment Prof Cat MPCB Moviment Prof Cat

 

Benvolguts,Divendres 19 de novembre esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar, de nou en format presencial i també virtual alhora.

‘La Postveritat: realitat, veritat a mitges o mentida?’
A càrrec de Joan Garcia del Muro, Doctor en Filosofia

Per tal d’encarregar el sopar, cal confirmar l’assistència fins el 12 de novembre.

Us hi esperem! 

Dia: Divendres 19 de novembre del 2019, 20.45h
Lloc: Sala Edith Stein, València 244, 4t pis

També hi podreu accedir clicant aquest enllaç de connexió:
https://zoom.us/j/3879872646?pwd=YzRCdkZxYm1wSTNmczJab0wrRzJrZz09

 

 

Moviment Prof Cat

 

 

Benvolguts/des,

Us adjunto el cartell definitiu de la celebració ecumènica del Temps de la Creació.

Cordialment,

Maria Bargalló

 

SF21_3_octubre_CARTELL_AF

 

 

Moviment Prof Cat B MPCB MPCB Moviment Prof Cat

 

 

Benvolguts,Divendres 16 d’abril a les 20 hores esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar. En aquest cas i donades les circumstàncies actuals tindrà un format virtual.

‘Llibertat d’expressió en temps de propaganda’ a càrrec d’en Carles Torner, Director del PEN Internacional i membre del MPCB

Podeu accedir-hi clicant aquest enllaç de connexió:
https://zoom.us/j/3879872646?pwd=YzRCdkZxYm1wSTNmczJab0wrRzJrZz09

 

MPCB MPCB

 

 

Butlletí de notícies

18 de gener del 2021

Benvolguts Amics i Amigues,

En primer lloc esperem que hagueu passat un bon Nadal i us desitgem una bona entrada del 2021 i que el vivim amb esperança i feliços encomanant l’alegria de l’Evangeli. Des de la Comissió Diocesana hem pensat en encetar l’any amb una tanda de petites entrevistes a membres del Moviment, per tal de conèixer-nos una mica més de forma distesa i entretinguda: AMB QUI ENS TROBEM AVUI? .En publicarem una mensualment coincidint amb el Butlletí del MPCB. Esperem que us agradi i que comptem amb vosaltres en els propers mesos.

El proper 30 de gener a les 18h el grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium organitza una vetlla de pregària davant el CIE de la Zona Franca sota el lema Viure sense CIE és possible. El MPCB ens hi adherim. Si voleu participar-hi, per tal de respectar les mesures Covid19 cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.
AMB QUI ENS TROBEM AVUI?
Qui ets i quan de temps portes al Moviment?
Sóc la Marta Domingo Còdol. Vaig entrar a formar part del Moviment l’any 1992, ara fa gairebé 29 anys i sempre he estat al mateix grup de RdV, el grup 6. Sóc química de formació i professionalment treballo en la industria química desenvolupant formulacions cosmètiques.
Què és el què t’impulsa a aixecar-te cada dia?
(El primer que m’impulsa a aixecar-me cada dia es la Duna, la meva gossa que no perdona mai el què la tregui de bon matí…ha! ha! ha!). En realitat, però, l’essència primera què em mou a aixecar-me cada dia, és en realitat tant simple o tant complexa com intentar ser fidel a un projecte de vida, que amb tots els alts i baixos i canvis que s’esdevenen amb el pas dels anys, consisteix en cuidar moltíssim la relació amb els qui estimes, afrontar els reptes que diàriament em depara la feina i contribuir encara que sigui a petita escala a construir una societat més amable. La pregaria i l’exemple de Jesús m’hi ajuda…i també la paciència, i imaginació.
Quin és el teu talent? Quina habilitat tens?
No sabria dir quin talent tinc….potser el més evident es el de “multitasking”, soc capaç de moure’m amb comoditat amb la dispersió de tasques. Els més propers diuen que soc molt sensible, que sé escoltar i comunicar. M’agrada tot el que té a veure amb les emocions que transmet una imatge i crec que tinc traça amb la fotografia i en saber captar els rostres , paisatges, detalls. Gaudeixo moltíssim fent àlbums de viatges o esdeveniments. Em passen les hores volant
Si poguessis viure dins d’una pel·lícula per un dia, quina seria?
Un dels plaers més grans i amb què més gaudeixo és amb la música clàssica.  M’agradaria poder viure en el paper d’Anna Holtz a Copying Beethoven  (2013, Agnieszka Holland) i poder, sentir i entendre la bellesa creativa que hi ha darrera la 9º simfonia.  M’agradaria tenir la capacitat de la noia de transcriure la música a partr dels sentiments del Compositor.Si ara mateix poguessis agafar la maleta i marxar uns dies, on aniries?
Me n’aniria a Urruska, una casa rural del Valle de Baztan (Navarra).  Es un indret d’una gran bellesa, perdut al capdamunt de la vall i on el silenci i la foscor de la nit només es veu interromput per les òlibes i les cuques de llum que envaeixen la Vall ( sí, encara n’hi ha…). Allà soc capaç de desconnectar i reconnectar amb el Tot.Què t’ha aportat el Moviment i què creus que hi aportes tú?
A mi el Moviment i en especial el meu grup m’aporta moltes coses. A part de l’amistat que m’uneix al grup,  trobo en les reunions quinzenals un espai de reflexió sincera i pregària. M’ajuda a conèixer millor Jesús i l’Evangeli. Crec que el que jo aporto es la meva fidelitat i compromís amb el grup. Els més propers diuen que soc molt sensible, que sé escoltar i comunicar. Es un espai idoni. I més concretament al Moviment i com a actual presidenta, m’agradaria pensar que aporto noves idees i ganes de que ens coneixem millor entre nosaltres. Per altra banda crec que és tant el que m’aporta el Moviment que m’agradaria poder posar a l’abast de molta més gent aquesta manera de compartir la vida, vivint, trobant (o retrobant) la Fe que crec sincerament que ens ajuda a ser millors persones.

 

https://mailchi.mp/71689f50999c/trobada-dinici-de-curs-mpcb-4722705?e=0cec828a49

 

    

 

 

_____________________________________

 

 

Benvolguts,Divendres 20 de novembre a les 20 hores esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar. En aquest cas i donades les circumstàncies actuals tindrà un format virtual.

‘Emprenedoria i valors’ a càrrec de Jordi Riulas

Podeu accedir-hi clicant aquest enllaç de connexió:
https://zoom.us/j/3879872646?pwd=YzRCdkZxYm1wSTNmczJab0wrRzJrZz09

 

Butlletí de notícies

22 de juny del 2020

El Consell d’Acció Catòlica clou el curs amb una trobada online de tots els moviments, sota el lema: “Pensar el futur, des d’una fe que compromet”.
Dissabte 13 de juny al voltant d’un centenar de persones es van connectar a la trobada amb motiu de la cloenda del curs d’Acció Catòlica de l’Arxidiòcesi de Barcelona. El Consell de l’Acció Catòlica va organitzar un acte amb el testimoni de diversos laics entorn el Covid- 19 i les seves vivències, i l’exposició del sociòleg Carlos García de Andoaín (laic i sociòleg vingut de la diòcesi de Bilbao) amb la ponència “Crisis y Kayros, laicos en pandemia”, per parlar sobre l’experiència del Còvid- 19 entre els laics i com encarar el futur. Disposem de la gravació completa de la trobada, en cas que us interessi ens podeu contactar i us la farem arribar. Més informació
Des del Senegal, el Pare Armel Duteil, missioner i membre del Moviment d’Acció Catòlica d’aquest país, aprofita aquest moment fort per convidar-nos a reflexionar com ha de ser la nostra actuació com a creients davant la pandèmia del COVID-19.
Us oferim aquí alguns dels textos que ha escrit, per emmarcar-los i entendre’ls des de l’entorn on ell es mou, el Senegal. Un país de l’Àfrica subsahariana amb les seves peculiaritats i la seva manera de viure i entendre la vida.
1. Coronavirus i després? Reflexions dels Moviments d’Acció Catòlica
2. Què ens diu la paraula de Déu sobre tot això?
3. Què fer concretament ara?
Coronavirus sur Facebook
Podeu seguir la seva tasca i les seves reflexions a Facebook: Armel Duteil, a la seva web o al seu Blog.
Informació per a membres
Aquest 2020 millora en el règim de donatius. Les quotes del MPCB passen del 75% al 80% de desgravació per a totes les persones físiques.

Butlletí de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants.
Newsletter del moviment internacional Pax Romana ICMICA MIIC
Documents de Treball del Trienni per als grups del MPCB

 

 

Butlletí de notícies MPCB

 

 

Butlletí de notícies

12 d’abril del 2020

***El passat butlletí va arribar amb links erronis, us fem arribar els documents de Pax Romana correctes. Disculpeu les molèsties. ***

Seguint les recomanacions del Govern de la Generalitat, tenim aturada temporalment l’activitat del nostre moviment. Esperem poder reprendre i reprogramar aviat les trobades i activitats inicialment previstes. Us mantindrem informats.Us compartim iniciatives d’oracions i celebracions en directe desde Taizé i el canal YouTube de Catedral Basílica de Barcelona. Esperem que siguin del vostre interés.

Us fem arribar el text sobre el COVID19, publicat per Kevin Ahern, president del Moviment internacional de Pax Romana ICMICA MIIC del que formem part com a MPCB. Desde la Comissió Diocesana, aquí posem a la vostra disposició la versió traduïda.
Fem difusió de la nota de premsa elaborada des de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants exigint el tancament del CiE en les actuals condicions de pandèmia. 
Nota de Justícia i Pau Catalunya amb motiu del trentè aniversari de la Convenció de Drets de la Infància (1989)
Benvolguts,Divendres 8 de novembre esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui pugui interessar.

‘Canviar el consum per canviar la vida’ amb Carles Armengol

Per tal d’encarregar el sopar, seria bo que ens confirmeu l’assistència.

Us hi esperem! 

Dia: Divendres 8 de novembre del 2019, 20.45h

Lloc: Sala Edith Stein, València 244, 4t pis

 


 

 

Butlletí de notícies

23 de setembre del 2019

AGENDA MPCB

Divendres 4 d’octubre a les 20h – Santuari de la Mare de Déu del Carme
Vetlla de pregària

Diumenge 6 d’octubre a les 18h – Sant Pau del Camp
|NOMÉS PER A MEMBRES DEL MPCB| Trobada d’inici de curs

Divendres 8 de novembre a les 20.30h – Seu MPCB (4t pis)
Sopar Tertúlia ‘Canviar el consum per canviar la vida’ amb Carles Armengol

Del 15 al 17 de novembre – Navarra
Trobada EUSCAT

 


MPCB

Butlletí de notícies

27 de juny del 2019

El passat desembre la FJM va organitzar el Simposi Internacional Raó i emoció: societat, política i religió al Palau Macaya. Aquest ha tingut continuitat durant el curs amb sessions tancades. Dijous 11 de juliol es celebra l’acte de presentació de les conclusions. Més informació
Tanquem el curs amb la Plataforma d’entitats Cristianes amb els Immigrants de la que formem part desde el MPCB. Entre les activitats destacades tenim les notes elaborades ‘Per l’acollida i inclusió de menors i joves immigrats sols’ i en motiu de les eleccions del 20M ‘Era foraster i em vau acollir’Més informació
L’equip del SIJ (Secretariat Interdiocesà de Joventut) ens informa que han creat un nou logotip, nova web (amb informacions generals i per delegacions) i nova ‘marca’ per a les activitats que organitzen. ESGLÉSIA JOVE neix amb la voluntat d’englobar la joventut d’església dels bisbats amb seu a Catalunya i Mallorca.
Mov Prof Catòlics 2019

Benvolguts,

Divendres 23 de novembre esteu convidats a una nova edició dels Sopar Tertúlia, la trobada oberta a tots els membres del moviment i persones a qui creieu que pugui interessar.

 

Reflexió sobre el nou Pla Pastoral i la seva aplicació pràctica en un moviment
d’Acció Catòlica, com el nostre.

 

20:45     Acollida – Pregària

21:00     Ponència: Reflexió sobre el nou Pla Pastoral i la seva aplicació pràctica en un moviment d’Acció Catòlica, com el nostre.

21:45     Sopar (format pica-pica)

22:15     Tertúlia

23:00     Fi d’acte

En aquest Sopar Tertúlia el ponent serà Andreu Ibarz.

Per tal d’encarregar el sopar, seria bo que ens confirmeu l’assistència.

Recordeu també que podeu convidar a gent que conegueu i que estigui interessada en el tema, encara que no sigui del Moviment.

Us hi esperem! 

Dia: Divendres 23 de novembre del 2018, 20.45h

Lloc: Sala Edith Stein, València 244, 4t pis

Dia: Divendres 23 de novembre del 2018, 20.45h

Lloc: Sala Edith Stein, València 244, 4t pis

 

< table border=”0″ width=”100%” cellspacing=”0″ cellpadding=”0″>

Butlletí de notícies

22 d’octubre del 2018

PROPERES ACTIVITATS MPCB

28 d’octubre a les 19hParroquia de Sta. Madrona
Missa d’inici de curs, CAC

23 de novembre a les 20.45hSeu MPCB (4t pis)
Sopar Tertúlia

16 de desembreBasílica Sagrada Familia
Missa i trobada familiar membres MPCB (properament rebreu més informació)

La comissió de seguiment del Pla Pastoral Diocesà SORTIM! ens fa arribar una pregària per a l’aplicació del Pla Pastoral SORTIM! i un seguit d‘activitats que es proposen en el marc de l’acolliment del document del nou Pla Pastoral Diocesà.

Desde el MPCB us recordem que el proper dia 23 de novembre està previst un Sopar Tertúlia sobre aquest nou Pla Pastoral i la seva aplicació en un Moviment d’Acció Catòlica com el nostre.Més informació

Us informem de la propera celebració, en diferents actes, de la beatificació de setze religiosos, religioses i laics de les Congregacions de Sant Pere Ad Víncula, de les Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor i de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors; màrtirs que van ser perseguits i van morir a la nostra Arxidiòcesi els anys 1936 i 1937, víctimes de la persecució religiosaMés informació

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright @ 2024 Secretariat Diocesà d’Apostolat Seglar. Tots el drets reservats

Un web de