TROBADA LAÏCAL – Preparant la PENTECOSTA 2023 “Anunciem el que sóm i el que vivim”

 

Els laics preparen la Pentecosta en una jornada participativa i plural

El Monestir de Sant Pau del Camp ha acollit aquesta darrera quinzena de maig una trobada amb el laïcat per a preparar la Pentecosta. Més cent cinquanta persones van assistir-hi convocats per la Delegació per a la Formació i Acompanyament del Laïcat, sota el lema “Anunciem el que som i el que vivim”. Amb aquesta consigna s’introduïa així la crida a viure el Primer Anunci, seguint el primer dels pilars del Congreso de Laicos.

A l’inici, tots es van concentrar a dintre del recinte, a la part exterior, just davant la porta del temple on se’ls va presentar les línies que van dinamitzar la jornada. La delegada, Anna Almuni va exposar que la jornada, era “una oportunitat per acostar-nos en clima de pregària i festa” en aquest temps previ a la Pentecosta, la festa del Laïcat.

Presentació de la Jornada

El programa del dia es va dissenyar al voltant de: la sinodalitat, el discerniment, diàleg amb la increença: anunci de Jesucrist. Tal com va explica la delegada, tots tres, «eixos que marquen la vida de l’Església universal i de la nostra Església diocesana». «Hem volgut celebrar l’anunci en un moment en què l’Església tan mundial com diocesana està immersa en la sinodalitat, el discerniment i el diàleg amb aquest primer anunci. Perquè totes tres no van per separat sinó que depenen una de l’altre», va exposar.

Després que Almuni expliqués breument el tema del Primer Anunci, el responsable de la fase diocesana de la consulta del Sínode de Bisbes a Barcelona, Mn. Enric Termes va exposar la importància d’aprofundir en el treball Sinodal. Per la seva banda, Eduard Sala, cap d’Acció Social de Càritas Barcelona va dibuixar unes idees bàsiques sobre el discerniment.

        

Tot seguit, dividits en dos grups (espai 1 – Diàleg amb la increença, Espai 2 – Discerniment), es va treballar, d’una banda, l’escolta del primer anunci. Un moment col·lectiu per intercanviar punts de vista i a càrrec de quatre moderadors. En aquesta activitat es va preparar les pregàries per al moment de la missa. L’altre grup es va ubicar al claustre, enmig del silenci, per interioritzar discerniment. Va ser un moment, també, perquè els assistents fessin la seva aportació personal, algunes de les quals es van llegir a l’acció de gràcies de l’Eucaristia.

ESPAI 1. Diàleg amb la increença

     

 

   

 

ESPAI 2. Discerniment

Pregària d’invocació a l’esperit i Eucaristia

L’arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Joan Josep Omella va ser l’encarregat de presidir la celebració que es va fer conjuntament amb els feligresos de la parròquia. Concelebrant, destacava Mn. Termes i l’arxiprest de la zona, Mn. Pere Carulla.

Prèviament, es va fer la invocació a l’Esperit Sant amb Cants. Animant l’eucaristia va cantar Cor Nou i l’organista Verenice García va acompanyar amb diferents peces d’orgue. La celebració va destacar per la participació de tots. Precisament, en aquest sentit en el moment de l’homilia, el cardenal Joan Josep Omella va subratllar la referència a la «comunió, participació i missió». «Junts caminem, per anunciar, per la missió que és l’Evangeli seguint aquesta invitació que ens demana el Sínode».

 

                  

ESPAI 3. Eixampla la teva “tenda”

La Jornada va finalitzar amb una activitat que va comptar amb la participació de tots. Fins i tot, amb alguns dels feligresos de la parròquia que es van unir motivats per l’alegria que s’hi respirava.

Com a signe de sinodalitat, tots es van aixoplugar sota una carpa instal·lada a l’exterior i d’altres més petites, seguint el text que diu:

«Eixample la teva tenda, que estenguin els teus envelats. No ho impedeixis. Allarga les cordes i reforça les estaques,perquè creixeràs a dreta i esquerra; els teus fills heretaran altres nacions i repoblaran ciutats abandonades». (Isaïes 54, 2-3).

Una vegada més, el Cardenal va agrair la implicació de tots en fer possibles actes com aquest, que uneixen diferents secretariats de la Delegació de Formació i Acompanyament al Laicat. «Tots som necessaris, som molts i molt diverses les accions pastorals que fem entre tots i entre tots creem pluralisme pastoral que fa possible l’Església».

La delegada, Anna Almuni va destacar el missatge positiu de l’arquebisbe, per la feina feta i la que s’està fent. «Ens convida i motiva a ser valents i anar a anunciar». «Veiem que hi ha laics molt involucrats i amb moltes ganes de fer església i com, a poc a poc, es van fidelitzant no tant a la delegació, sinó a la vida diocesana». «Mostra que anem en bon camí i ens dóna força per continuar treballant».

          

 

 

 

 

 

______________________________________________

 

 

 

Convocatòria inici de curs, 4 d'octubre de 2022

              

              

Pla de curs AS 2021-22, signat AA
Fotos inici curs
PROGRAMACIÓ CURS 2020-21
Programació AS juliol-2019-20
Programació curs 2018-2019

HORARI TROBADA 5 D’OCTUBRE

 

CARTA JULIOL 2016

CARTA JULIOL 2016

CARTA SETEMBRE 2016

Carta delegació setembre 2016 (2)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *