COMUNITAT DE SANT’EGIDIO – PAU ARREU DE LA TERRA 2023

Benvolguts/des,
Us desitgem una bona entrada d’any i que l’any nou ens porti molt de bé i de joia.
Volem començar l’any reforçant la voluntat de pau i recordar totes les guerres que sofreixen per la guerra i el terrorisme.
Per clamar per la pau a Ucraïna i arreu de la terra, us convidem el proper 1 de gener de 2023, a l’Avinguda de la Catedral a les 12 hores.

S’han adherit a la jornada de “Pau arreu de la terra”: Justícia i Pau, Cáritas Diocesana, Mans Unides Barcelona, Fundació Migra Studium, Movimiento Europeo Agape, Institut Emmanuel Mounier Catalunya, Centre d’Estudis per al Desenvolupament humà i comunitari, Moviment dels Focolars, entre d’altres.

 

 

 

 

Ens plau convidar-vos a la Marxa “No hi ha futur sense memòria: memòria de la Nit dels Vidres Trencats”, que tindrà lloc el dissabte 5 de novembre, a les 19 hores a la Plaça Pedró.

Una marxa per no oblidar l’inici de la deportació esdevinguda durant l’ocupació nazi i el drama de l’Holocaust, i trobar respostes d’humanitat i solidaritat enfront la violència i els conflictes que travessa el nostre món.

Una ocasió per enviar un  missatge fort i clar contra qualsevol forma de racisme, odi i violència.

Us hi esperem!

  No hi ha futur se se memòria 2022-2

___________________________
Benvolguts,
Preparant-nos per la Setmana Santa, la Comunitat de Sant’Egidio juntament amb l’Església Arxidiocesana de Barcelona i amb Càritas Diocesana de Barcelona
us conviden a la Vetlla de Pregària pels màrtirs del nostre temps, un acte de memòria del testimoni de molts cristians que en nombrosos llocs dels món
han estat objecte de persecucions, discriminacions, privacions de llibertat religiosa on fins hi tot han perdut la vida, per amor a l’Evangeli i els més pobres.
La vetlla tindrà lloc el proper dimecres 6 d’abril a les 19.30h a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona (Plaça Sant Just s/n),
serà presidida pel Pare Manel Gasch, Abat de Montserrat.
Us hi esperem!.
______________________________________________________

 

unnamed (2)

La història de Modesta Valenti, anciana sense llar a Roma, no va acabar l’hivern de 1983 quan va perdre la vida perquè ningú la va socórrer a l’estació de Termini de Roma.
El seu nom juntament amb el del Rafael i l’Antonio que van morir de fred l’any 1996 a Barcelona i el record de tots aquells que han patit per viure al carrer es converteixen en un record incessant en la pregària, en les “litúrgies de Modesta” i en accions de solidaritat. Cada vegada que es commemora, es renova el compromís amb els més pobres com a mostra d’amistat, que es materialitza en menjar, proximitat, recerca de solucions, acompanyament i hospitalitat, cada dia perquè ningú mori de pobresa.

 

________________________________

 

 

 

 

 

 

Aquest matí, Sant’Egidio, Sant Joan de Déu, Arrels, Cáritas i Centre Assís, han presentat al Parlament de Catalunya una llei de defensa dels sensesostre, una llei per regular les actuacions i els serveis que les administracions públiques haurien de portar a terme per garantir els drets de les persones “sense llar”. La llei, ha estat aprovada per tots els partits.

La proposició de llei preveu mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme, i vol omplir un buit legal: la manca d’atenció de les institucions a la vida i els drets dels que són “invisibles”.

CLICA PER LLEGIR LA NOTÍCIA I  ESCOLTAR LA CONFERÈNCIA DE PREMSA:
 Una llei de defensa dels sensesostre

 

_________________________________

 

 

 

El pesebre es el signo de que Jesús está cerca y nosotros podemos ser sus brazos y su sonrisa.

¡Feliz Navidad!

www.santegidio.org

Videomensaje de felicitación de la Comunidad de Sant'Egidio
Buon Natale

Queridos amigos,

La Navidad siempre trae consigo signos hermosos y buenos. Uno de estos es el pesebre: aquí vemos el que hay en la iglesia de Sant’Egidio, es un signo familiar y un signo hermoso de la Navidad. Francisco de Asís quiso hacerlo para mostrar que el niño Jesús estaba entre nosotros. Está cerca de nosotros. Ese es, precisamente, el mensaje que viene del pesebre y, más en general, de la Navidad: Jesús está cerca, nace para estar cerca de nosotros.
Este es un mensaje muy importante, después de que hayamos experimentado qué triste y qué duro es el distanciamiento y cuántas heridas abre estar lejos de los demás, como nos hemos visto obligados a estar en este largo periodo de pandemia.
Saber que Jesús está cerca de nosotros: esa es la buena noticia. Porque Jesús es portador de una buena noticia: ante todo, que hay un futuro. Un niño que nace nos dice que hay un futuro.
Y este año lo dice a todos los que piensan que su vida no tiene un futuro hermoso y digno. Lo dice a los niños de los campos de refugiados que ni siquiera tienen una escuela; lo dice a todos los refugiados que buscan un futuro mejor en nuestras sociedades.
Lo dice a los ancianos solos, encerrados en asilos sin ni tan siquiera una visita. Lo dice a quienes viven en la calle y buscan ayuda, apoyo, a alguien que los llame por su nombre. A alguien que hable con ellos.
Sí, para nosotros, en Sant’Egidio, este es el mensaje: Jesús está cerca y nosotros quisiéramos ser un poco los brazos de Jesús, la sonrisa de Jesús para muchas personas durante esta Navidad para que todos sepan que hay alguien que está cerca de ellos; que no están solos y que su vida tiene un futuro y un futuro bueno.
Esta es la Navidad de Sant’Egidio mientras preparamos las grandes comidas de Navidad y muchas otras iniciativas para que nadie quede fuera de la alegría y de la fiesta de esta Navidad. Somos responsables de esta Navidad para todos y cada uno de nosotros, por lo que puede hacer y por lo que puede dar. Cada uno de nosotros puede dar mucho.
¡Desde Sant’Egidio les envío el más cálido deseo de feliz Navidad! Que sea una Navidad de alegría, que sea una Navidad de fiesta, que sea una Navidad de cercanía.
Que sea una Navidad en la que, a través de nuestro trabajo y de nuestra amistad de cada día, demostramos que nadie está excluido de la fiesta de Jesús.

Marco Impagliazzo

Presidente de la Comunidad de Sant’Egidio

Será Navidad para todos

St. Egidi

 

 

Mensaje de Marco Impagliazzo, Presidente de la Comunidad de Sant’Egidio
PROGRAMA y PARTICIPACIÓN ON LINE:
ENLACE PARA VER EL MENSAJE

El Encuentro Internacional “Pueblos hermanos, tierra futura. Religiones y culturas en diálogo” es la edición treinta y cinco que organiza la Comunidad de Sant’Egidio en el “espíritu de Asís”, tras la histórica jornada impulsada por Juan Pablo II en 1986.

El acontecimiento tendrá lugar en Roma los días 6 y 7 de octubre. Congregará a las grandes religiones mundiales tras un años dominados por la crisis sanitaria por la pandemia de covid-19, y también por muchos conflictos aún abiertos en muchos lugares del mundo, la crisis medioambiental y la crisis humanitaria que obligan a miles de refugiados a abandonar su tierra, como ha ocurrido recientemente en Afganistán.

La ceremonia de inauguración y los foros se celebrarán en el centro de congresos La Nuvola.
La ceremonia final, con la presencia del papa Francisco, se celebrará en el Coliseo.

El acto se retransmitirá íntegramente por la WEB de SANT’EGIDIO, donde se irá actualizando toda la información.

 

 

 

__________________________________________

En ocasió del Dia Mundial dels Refugiats, us convidem a participar a la Pregària “Morir d’esperança”, en record dels migrants que perden la vida intentant arribar a Europa, fugint de les guerres o de situacions insuportables als seus països.

Ja són 4.071 les persones que, des de juny 2020 fins avui, han perdut la vida al Mediterrani i per terra intentant arribar al nostre continent, sobretot des de Líbia a través de la ruta del Mediterrani central.

Durant la pregària, que tindrà lloc a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, dilluns 5 de juliol de 2021, a les 20 hores, es recordaran alguns noms de persones desaparegudes i s’encendran espelmes en record seu.

MORIR D'ESPERANÇA 2021.png
Salutacions cordials,
 
Glòria Abad
Secretaria

Rera Sant Just s/n

08002 Barcelona
93 441 81 23

info@santegidio.es

 

______________________________

 

Benvolgut/da,
Aquest any es compleixen 50 anys de l’inici del Servei d’Assistència Domiciliària a Barcelona (S.A.D.).  A més de parlar de l’origen i les perspectives del servei, volem fer un homenatge a l’Obra de la Visitació, la institució que va començar aquest servei a Barcelona a l’any 1971.

Et convidem a participar a l’acte que tindrà lloc el proper dilluns 31 de maig, a les 18 hores, a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor (Plaça Sant Just, al costat de la Plaça Sant Jaume de Barcelona).

(es prega confirmar l’assistència per assegurar el compliment de les mesures anti-Covid-19, contestant aquest correu o bé trucant al telèfon de la secretaria 93 441 81 23).

Salutacions cordials,

____________

 

Benvolguts amics,

El Nadal del 2020 és un Nadal especial. De fet, cada Nadal ho és, perquè cada Nadal és únic, és un esdeveniment. Però aquest any Jesús neix en un món malalt, malalt a causa del coronavirus, d’aquesta pandèmia que ha afectat la vida de milers i milers de persones a tot el món.

Així doncs, aquest Nadal hi ha una espera més forta, una espera més gran d’un món nou, d’un món guarit, d’un món en què es respecti el medi ambient. I sobretot, tothom, especialment qui viu als marges, qui és més vulnerable, qui és pobre ha de ser acollit. Penseu en els ancians que hi ha a centres per a crònics, en qui fa mesos que no rep ni una visita.

Felicitació des de Sant’Egidio: que arribi el Nadal i porti guarició i un món nou

Aquest Nadal hem d’intentar arribar a tothom amb creativitat, amb noves formes, bé sigui per telèfon o fent una visita. Pensar en els altres, fer un donatiu, un regal. En definitiva, un Nadal en què tots hem d’estar més units, participar més perquè tots estem a l’espera d’aquest món nou que portarà Jesús, perquè Jesús –n’estem convençuts– és la nostra fe, és la nostra esperança, portarà un món nou perquè porta l’Evangeli la bona notícia que tots esperem. I la primera bona notícia és la de la guarició, és la del consol per a qui està malament o per als que duen mesos i mesos vivint sols.

Que per a tots ells, per a tots nosaltres, arribi el Nadal; que per a tots nosaltres creixi l’espera de l’esperança de guarició, de consol i de companyia. Per això des de Sant’Egidio us desitjo un bon Nadal. Ho desitjo a tothom i a cadascú perquè sigui de debò un Nadal per a tothom.

¡Bon Nadal!

Marco Impagliazzo

Que sigui un #NadalperaTothom

Descobreix com

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *