COMUNITAT DE SANT’EGIDIO

Mensaje de Marco Impagliazzo, Presidente de la Comunidad de Sant’Egidio
PROGRAMA y PARTICIPACIÓN ON LINE:
ENLACE PARA VER EL MENSAJE

El Encuentro Internacional “Pueblos hermanos, tierra futura. Religiones y culturas en diálogo” es la edición treinta y cinco que organiza la Comunidad de Sant’Egidio en el “espíritu de Asís”, tras la histórica jornada impulsada por Juan Pablo II en 1986.

El acontecimiento tendrá lugar en Roma los días 6 y 7 de octubre. Congregará a las grandes religiones mundiales tras un años dominados por la crisis sanitaria por la pandemia de covid-19, y también por muchos conflictos aún abiertos en muchos lugares del mundo, la crisis medioambiental y la crisis humanitaria que obligan a miles de refugiados a abandonar su tierra, como ha ocurrido recientemente en Afganistán.

La ceremonia de inauguración y los foros se celebrarán en el centro de congresos La Nuvola.
La ceremonia final, con la presencia del papa Francisco, se celebrará en el Coliseo.

El acto se retransmitirá íntegramente por la WEB de SANT’EGIDIO, donde se irá actualizando toda la información.

 

 

 

__________________________________________

En ocasió del Dia Mundial dels Refugiats, us convidem a participar a la Pregària “Morir d’esperança”, en record dels migrants que perden la vida intentant arribar a Europa, fugint de les guerres o de situacions insuportables als seus països.

Ja són 4.071 les persones que, des de juny 2020 fins avui, han perdut la vida al Mediterrani i per terra intentant arribar al nostre continent, sobretot des de Líbia a través de la ruta del Mediterrani central.

Durant la pregària, que tindrà lloc a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, dilluns 5 de juliol de 2021, a les 20 hores, es recordaran alguns noms de persones desaparegudes i s’encendran espelmes en record seu.

MORIR D'ESPERANÇA 2021.png
Salutacions cordials,
 
Glòria Abad
Secretaria

Rera Sant Just s/n

08002 Barcelona
93 441 81 23

info@santegidio.es

 

______________________________

 

Benvolgut/da,
Aquest any es compleixen 50 anys de l’inici del Servei d’Assistència Domiciliària a Barcelona (S.A.D.).  A més de parlar de l’origen i les perspectives del servei, volem fer un homenatge a l’Obra de la Visitació, la institució que va començar aquest servei a Barcelona a l’any 1971.

Et convidem a participar a l’acte que tindrà lloc el proper dilluns 31 de maig, a les 18 hores, a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor (Plaça Sant Just, al costat de la Plaça Sant Jaume de Barcelona).

(es prega confirmar l’assistència per assegurar el compliment de les mesures anti-Covid-19, contestant aquest correu o bé trucant al telèfon de la secretaria 93 441 81 23).

Salutacions cordials,

____________

 

Benvolguts amics,

El Nadal del 2020 és un Nadal especial. De fet, cada Nadal ho és, perquè cada Nadal és únic, és un esdeveniment. Però aquest any Jesús neix en un món malalt, malalt a causa del coronavirus, d’aquesta pandèmia que ha afectat la vida de milers i milers de persones a tot el món.

Així doncs, aquest Nadal hi ha una espera més forta, una espera més gran d’un món nou, d’un món guarit, d’un món en què es respecti el medi ambient. I sobretot, tothom, especialment qui viu als marges, qui és més vulnerable, qui és pobre ha de ser acollit. Penseu en els ancians que hi ha a centres per a crònics, en qui fa mesos que no rep ni una visita.

Felicitació des de Sant’Egidio: que arribi el Nadal i porti guarició i un món nou

Aquest Nadal hem d’intentar arribar a tothom amb creativitat, amb noves formes, bé sigui per telèfon o fent una visita. Pensar en els altres, fer un donatiu, un regal. En definitiva, un Nadal en què tots hem d’estar més units, participar més perquè tots estem a l’espera d’aquest món nou que portarà Jesús, perquè Jesús –n’estem convençuts– és la nostra fe, és la nostra esperança, portarà un món nou perquè porta l’Evangeli la bona notícia que tots esperem. I la primera bona notícia és la de la guarició, és la del consol per a qui està malament o per als que duen mesos i mesos vivint sols.

Que per a tots ells, per a tots nosaltres, arribi el Nadal; que per a tots nosaltres creixi l’espera de l’esperança de guarició, de consol i de companyia. Per això des de Sant’Egidio us desitjo un bon Nadal. Ho desitjo a tothom i a cadascú perquè sigui de debò un Nadal per a tothom.

¡Bon Nadal!

Marco Impagliazzo

Que sigui un #NadalperaTothom

Descobreix com

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *