JUSTÍCIA I PAU – MIGRACIONS ACTUALS I EL SEU FUTUR

MIGRACIONS ACTUALS I EL SEU FUTUR

Àfrica, fa 250 milions d’anys, un grup d’humanoides salten dels arbres i es posen en posició vertical per cercar els aliments des de terra.
Són coneguts com a “homo erectus”.

El Homo erectus es movia en el territori cercant els aliments i aquesta activitat el va portar a expandir-se per tota l’Àfrica, Europa, Àsia, Amèrica i Oceania. Mentre continuava l’evolució com a espècie, fins a arribar a el homo sapients (que som els actuals). Des del més antic humanoides (cervell de 750 cm³, asta l’actual de 1250 del sapients han passat milions d’anys.

En la nostra terra existeix un ordre natural que segueixen els pobles, els animals i també les plantes. La cerca constant d’aliments i millores de vida ha donat lloc a les migracions i malgrat que la humanitat a millorat molt en les condicions de vida de cada poble debut als avanços tecnològics i els transports, l’instint del canvi de territori forma part de l’ADN dels pobles.

L’home i la dona han viscut en el 99% de la seva vida en l’edat de pedra.

La migració es manifesta actualment en els pobles, per manca de no poder cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, sanitàries, ensenyament, treball, guerres i actualment el canvi climàtic sense perspectives per a llurs fills.
Àfrica (tan a prop d’EUROPA) té aprox. 1200 milions de persones, en 10 anys més, arribarà als 1400 milions i en 25 anys més als 1500. Algú pot pensar que la seva població es quedarà en el seu continent en aquestes mancances.

Es pot pensar que el homo sapient europeu no té més solució per blindar les seves fronteres i aïllar-se de la realitat, com està fent actualment la UNIÓ EUROPEA, o bé cercar una solució que a llarg termini pugui solucionar definitivament el problema?.

Àfrica és un continent banyat pel Mediterrani, l’Atlàntic i l’Índic en milers de km. de costa i més de 50 Estats. En diversos climes: mediterrani, tropical, equatorial, desèrtic i subsaharià. Hi ha abundants minerals com el coltan (de gran valor per la indústria electrònica) eixís com abundant petroli.

La Unió Europea, pròxima a l’Àfrica ( al cantó sud de la Mediterrània), ha tancat els accessos de les persones migrades i refugiades de l’Àfrica i de l’Orient Proper (motiu de guerres), fins i tot tancant els ports al desembarcament d’embarcacions i pateres i vaixells d’ONG per a recollir refugiats marítims. Hem de dir que Alemanya ha estat un gran receptor com a excepció en un primer moment (va acollir 1 milió de refugiats i també el Canadà en 50 mil)

Ens preguntem quines alternatives té la Unió Europea que no siguin el refús i tancament de fronteres?

Les societats avançades i riques del primer món funcionen entre d’altres E rendiments alts i ràpids com per exemple la banca que inverteix en empreses que fabriquen i comercialitzen armament i que donen interessos alts als inversors. És un negoci segur i bon rendiment. Però quin és el resultat final d’aquesta activitat? Probablement les guerres és a dir despertar als 4 Genets de l’Apocalipsi (guerra, pesta, fam, destrucció i ara hi ha un cinquè, el canvi climàtic.

En aquest punt convé recorre a la cita del Papa Francesc en el LS13 que diu
“El desafiament urgent de protegir la casa de tots inclou la preocupació d’unir tota la família humana en la recerca d’un desenvolupament integral i sostenible. Com és possible que es pretengui construir un futur millor sense pensar en la crisi de l’ambient, i en els sofriments dels exclosos”

Per tant quedi clar que tota activitat humana sia financera o econòmica ens afecta, per què per a tots te conseqüències.

Continuarà…

JUSTÍCIA I PAU SANT JUST

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *