DIUMENGE 7 DE JULIOL / XIV DURANT L’ANY / Cicle C

DIUMENGE XIV DURANT L’ANY / Cicle C

 

Lectura primera Is 66,10-14c

Jo decantaré cap a ella, com un riu, la pau i el benestar

Lectura del llibre d’Isaïes

Alegreu-vos amb Jerusalem, feu festa, tots els qui l’estimeu. Estigueu contents amb ella tots els qui portàveu dol per ella; sereu alletats amb l’abundància del seu consol i xuclareu les delícies de la seva llet. Això diu el Senyor: «Jo decantaré cap a ella, com un riu, la pau i el benestar, la riquesa de les nacions, com un torrent desbordant. Els teus nodrissons seran portats al braç i amanyagats sobre els genolls. Com una mare consola el seu fill, jo també us consolaré: a Jerusalem sereu consolats. Quan ho veureu, el vostre cor bategarà de goig i reviuran com l’herba els vostres ossos». La mà del Senyor es farà conèixer als seus servents.

 

Salm responsorial 65,1-3a.4-5.6-7a.16 i 20 (R.: 14)

 

Lectura segona Ga 6,14-18

Jo porto en el meu cos les marques distintives de nostre Senyor Jesucrist

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Galàcia

Germans, Déu me’n guard de gloriar-me en res que no sigui la creu de nostre Senyor Jesucrist. En ella és com si el món fos crucificat per a mi i jo per al món. Ni la circumcisió ni la incircumcisió no tenen cap valor. L’únic que val és que hàgim estat creats de nou. Que la pau i la misericòrdia de Déu reposin sobre tots els qui mantenen aquest criteri i sobre l’Israel de Déu. A part d’això, que ningú no m’amoïni, perquè jo porto en el meu cos les marques distintives de Jesús. Germans, que la gràcia de nostre Senyor Jesucrist sigui amb el vostre esperit. Amén.

 

Al·leluia Col 3,16a

 

Evangeli Lc 10,1-12.17-20

La pau que li desitgeu reposarà en ell

Lectura de l’evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, el Senyor en designà encara setanta-dos, i els envià que s’avancessin de dos en dos cap a cada poble i a cada lloc on ell mateix havia d’anar. Els deia: «Hi ha molt a segar i pocs segadors: demaneu a l’amo dels sembrats que enviï homes a segar-los. Aneu. Us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni calçat, no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa digueu primer: Pau en aquesta casa. Si hi viu un home de pau, la pau que li desitgeu reposarà en ell; si no, retornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa i compartiu allò que tinguin per menjar i beure: els treballadors bé es mereixen el seu jornal. No aneu de casa en casa. Si en un poble us reben bé, mengeu el que us posin a taula, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent d’aquell lloc: El Regne de Déu és a prop vostre.

Però si en un poble no us volen rebre, sortiu als carrers i digueu: Fins la pols d’aquest poble que se’ns ha posat als peus, us la deixem. Però sapigueu això: El Regne de Déu és a prop. Us asseguro que quan vingui el gran dia, la sort de Sodoma serà més suportable que la d’aquell poble». Els setanta-dos tornaren tots contents i deien: «Senyor, fins els dimonis se’ns sotmeten pel poder del vostre nom». Jesús els digué: «Sí, jo veia Satanàs que queia del cel com un llamp. Us he donat poder de trepitjar les serps i els escorpins i totes les forces de l’enemic: res no us podrà fer mal. Però no us alegreu que els esperits se sotmetin a vosaltres; alegreu-vos que els vostres noms estiguin escrits en el cel».

 


 

COMENTARI

 

“La pau que li desitgeu reposarà en ell”

Jesús fa un discurs a un grup molt nombrós de deixebles a setenta-dos que no són els dotze i els envia de dos en dos perquè col·laborin amb Ell en el seu projecte del Regne de Déu. Jesús els ordena que “es posin en camí” que surtin d’ells mateixos per pensar en els demés, que serveixin al món, donant la Bona Notícia de Déu.

Quan entreu en un poble…cureu als malalts i dieu: està a prop de vosaltres el Regne de Déu”. Aquesta és la gran notícia, Déu ens anima a fer més humana la vida i això vol dir, revisar la nostra manera de comportar-nos. Segurament ens falta estimar més el món actual i saber arribar al cor dels homes i dones d’avui. Hem d’aprendre a escoltar en el silenci i el brogit, acollir, curar les ferides dels qui pateixen, ho podem fer si som propers per atansar-los a Jesús, perquè la seva tendresa ens posa en contacte amb Déu.

“Quan entreu en una casa, dieu primer: Pau en aquesta casa”. La Bona notícia de Jesús es comunica amb respecte, amistosament, contagiant pau. El més important, és que a Déu li interessem, és per això que els nostres noms estan inscrits en el cel.

 

  

Consol Baldrís,

Institució Teresiana

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *