Diumenge, 2 de desembre / I D’ADVENT / Cicle C

DIUMENGE I D’ADVENT / Cicle C

 

Lectura primera Jr 33,14-16

Faré néixer a David un plançó bo

Lectura del llibre de Jeremies

«Vindran dies, diu l’oracle del Senyor, que compliré aquella promesa que tinc feta a la casa d’Israel i a la de Judà. Aquells dies, aquells temps, faré néixer a David un plançó bo, que es comportarà en el país amb justícia i bondat. Aquells dies serà salvat el país de Judà i viurà confiada la ciutat de Jerusalem. I a ell l’anomenaran: El-Senyor-és-el-nostre-bé».

 

Salm responsorial 24,4-5ab.8-9.10 i 14 (R.: 1b)

 

Lectura segona 1Te 3,12;4,2

Que el Senyor refermi els vostres cors

per al dia que vingui Jesús, el nostre Senyor

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica

Germans, que el Senyor faci créixer fins a vessar l’amor que us teniu els uns als altres i a tothom, tal com nosaltres també us estimem. Que ell refermi els vostres cors perquè siguin sants i nets de culpa davant Déu, el nostre Pare, el dia que Jesús, el nostre Senyor, vindrà amb els seus sants. Amén.

I ara, germans, volem fer-vos una exhortació i un prec en Jesús, el Senyor. Vosaltres vau rebre el nostre ensenyament sobre la manera de comportar-vos i d’agradar a Déu; ja ho feu, però us demano que avanceu encara més. Ja sabeu els preceptes que us vam donar de part de Jesús, el Senyor.

 

Al·leluia Salm 84,8

Senyor, feu-nos veure el vostre amor

i doneu-nos la vostra salvació.

 

Evangeli Lc 21,25-28.34-36

Molt aviat sereu alliberats

Lectura de l’evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l’ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l’alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l’estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats.

Estigueu atents sobre vosaltres: Que l’excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur, com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra. Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home».

 


 

COMENTARI

 

“Molt aviat sereu alliberats”  

Avui celebrem el primer diumenge d’Advent, és un temps d’espera i d’il·lusió, de refer les coses antigues i fer-les noves, podem començar a endreçar el cor per acollir Jesús entre nosaltres, al igual que va fer Maria esperant el naixement del seu Fill Jesús, fem-li costat. Ella a través de l’Església ens regala una esperança cristiana en uns temps en que es necessiten aires nous i plens de vida.

L’Evangeli de Lluc ens presenta un text apocalíptic, escatològic que parla de coses futures del final dels temps. Jesús explica als seus deixebles que quan tot s’acabi, “hi hauran prodigis al sol, a la lluna, els estels trontollaran, els homes viuran atemorits, la mar bramularà esverada” i es veurà venir el Fill de l’home sobre un núvol ple de glòria i de poder, ja que és el Senyor qui ho pot tot.

Aquest passatge ens vol recordar que malgrat les malalties, patiments, tristeses, ferides, atrocitats i distorsions universals, la pròpia mort, al cap d’avall és Déu qui ho decideix tot. Tinguem confiança, i preparem-nos per rebre a Jesús, fem-li estada en el nostre cor.  Advent comença a anunciar el goig del seu naixement.

 

 Consol Baldris,

Institució Teresiana

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *