Dimecres, 23 de maig de 2018

image

A la seu de la Delegació de l'Apostolat Seglar, el dissabte 12 de maig de 2018, es van aplegar més d'una cinquantena de persones, representants de 26 entitats i associacions del laïcat associat de l’Arxidiòcesi, amb motiu de la Jornada d'Apostolat Seglar que celebrem cada any entorn de la Pentecosta.

La diada es va convocar per treballar les "Orientacions i Propostes per a una conversió pastoral a l'Arxidiòcesi de Barcelona" amb una engrescadora xerrada del Doctor Andreu Ibarz, i un treball posterior.

Comunitats evangelitzadores,

Sortim?, Si, si, SORTIM!

Joia i perspectives arran del nou pla pastoral.

Vam iniciar la trobada amb una pregària amb el text de Actes dels Apòstols... " Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts..."

A l'exposició es va subratllar molt la importància de la recepció del Pla, amb quina dinàmica, com endinsar-nos en ell, com prendre consciència, ... que sigui un temps breu, intens, important i participatiu. També vam analitzar la simbologia, "el panot", suggereix referències al carrer, a posar-se en camí, als cinc eixos, al realisme, i a la ciutat.

En un segon moment  vam veure algunes mirades que cal evitar per donar pas a una "nova cultura pastoral", que afecta a tots els implicats ( persones, comunitats, moviments, associacions...)

El ponent ens va proposar unes claus d'interpretació, lectura i aplicació: L'Espiritualitat, l'anàlisi de la realitat i les propostes d'acció.

A partir d'aquest moment vam visionar el vídeo i les infografia de presentació del Pla per passar a una explicació clara i intuïtiva del mateix, que a la sala va despertar il·lusió i decisió de posar-se en marxa amb tota la comunitat diocesana. Es van presentar també tots els materials de suport per treballar-lo.

Després d'un descans, tots ens vam endinsar en una dinàmica amb uns dibuixos de panot gegants, i sense adonar-nos van iniciar la implicació i treball dels assistents, que es van endur la tasca de ser dinamitzadors en les seves entitats.

L'Eucaristia de celebració de la festa del laïcat, presidida per Mn. Josep M. Turull, que va recollir el treball del matí, va ser el punt central, viscuda i compartida va recollir l'experiència i els desitjos de SORTIR!

Vam cloure la Jornada matinal amb uns moments informals de diàleg i brindis per esdevenir  laics i laiques involucrats en aquesta nova etapa diocesana.

Anna Almuni

Delegada d'Apostolat Seglar

image     image

image    image

image     image

image       image

  image    image       

  image  imageDiumenge, 20 de maig de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE DE PENTECOSTA Solemnitat   Missa de la vigília MISSA DEL DIA / Cicle B   Lectura...
Diumenge, 13 de maig de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE VII DE PASQUA ASCENSIÓ DEL SENYOR / Cicle B Solemnitat   Lectura primera Fets...
Espai per la Reflexió
  PROPOSTES ECONÒMIQUES PER AIXECAR L'ESTAT
PROPOSTES ECONOMIQUES PER AIXECAR L-ESTAT L’augment aquí i ara ja de un 5% al 2018, un altre 5% al 2019 i un altre 5% al 2020 dels salaris dels treballadors/as i també a tots els pensionistes. Aquesta es una de les bases de l’economia de mercats. El poder adquisitiu de la població...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?