Divendres, 22 de juny de 2018
Lectures i Comentaris // Diumenge 24 de juny - SANT JOAN BAPTISTA

24 de juny

NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA

MISSA DEL DIA

Lectura primera Is 49,1-6

Lectura del llibre d'Isaïes

 

Salm responsorial 138,1-3.13.15 (R. 14a)

 

Lectura segona Fets 13,22-26

Lectura dels Fets dels Apòstols

 

Al·leluia Lc 1,76

 

Evangeli Lc 1,57-66.80

Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

Quan es complí el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentien dir que el Senyor li havia fet aquest favor tan gran, i tots la felicitaven. El dia vuitè es reuniren per circumcidar el nen, i proposaven que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la mare s'hi oposava dient: «No, que s'ha de dir Joan». Ells li replicaren: «Però si no hi ha ningú de la família que se'n digui!» Llavors feren senyes al pare preguntant-li com volia que es digués. Ell demanà unes tauletes i escriví: «S'ha de dir Joan». Tots se'n van meravellar. I a l'instant Zacaries recobrà la paraula i beneïa Déu. Un gran respecte s'apoderà de tots els veïns. La gent en parlava per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia en guardava el record i es preguntava: «Què serà aquest noi?», perquè la mà del Senyor era amb ell. I el noi creixia i s'enfortia en l'Esperit, i va viure al desert fins al dia que es va manifestar a Israel.

 


COMENTARI

Avui, en la celebració del naixement de Joan Baptista, de l’evangeli en destaquem  dos aspectes importants: la misericòrdia que fa que uns pares estèrils i grans puguin concebre i tenir un fill, i també el nom triat per a aquest fill, Joan, que vol dir "Déu mostra el seu amor", L'objectiu de tot el relat és mostrar que Joan Baptista era un profeta i presentar-lo com a precursor de Jesús.

Joan fou un home de forts contrastos: viu el silenci del desert, però des d'allí mou les masses i les convida amb veu convincent a la conversió; és humil per a reconèixer que ell només és la veu, no la Paraula, però no té pèls a la llengua i és capaç d'acusar i denunciar les. Silenciós i humil, és també valent i fort fins a vessar la sang. Joan Baptista és un home gran!, el més gran dels nascuts de dona, com l'elogiarà Jesús, però només és el precursor del Crist. El secret de la seva grandesa és la consciència de saber-se escollit per Déu. Tota la seva infantesa i joventut va estar marcada per la consciència de la seva missió: donar testimoniatge; i ho fa batejant el Crist en el Jordà, preparant per al Senyor un poble ben disposat i, al final de la seva vida, vessant la seva sang a favor de la veritat.

Ens cal preguntar-nos com és la nostra actitud d'acollida, d'escolta, de proximitat i d'amor per testimoniar l'amor que Déu ens té. Perquè això és el que va fer Joan, preparar el camí, treure les pedres perquè el Messies fos rebut i acollit, a nosaltres ens toca avui testimoniar la grandesa de l'amor de Déu en un món cada vegada més indiferent i allunyat.

Centre Don Bosco

Cooperadors Salesians

Diumenge, 17 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE XI DURANT L'ANY / Cicle B Lectura primera Ez 17,22-24 Jo faig créixer l'arbre...
Diumenge, 10 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
24 de juny NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA MISSA DEL DIA Lectura primera Is 49,1-6 Lectura del...
Espai per la Reflexió
  PREGUNTA AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN
  PREGUNTA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN EL 29 DE MAIG DE 2018   El grup de Justícia i Pau de Sant Just Desvern es dirigeix a aquest Ple format per representants polítics escollits pels ciutadans en les darreres eleccions municipals. A tots ells els hi proposem...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?