Divendres, 22 de juny de 2018
Lectures i Comentaris // Diumenge, 5 de novembre

DIUMENGE XXXI DURANT L'ANY / Cicle A

Lectura primera Ml 1,14b-2,2b.8-10

Heu abandonat el camí dret i, en veure com jutjàveu, molts s'han allunyat

Lectura de la profecia de Malaquies

Jo sóc el rei dels reis, diu el Senyor de l'univers, i tots els pobles reverencien el meu nom. I ara, sacerdots, us adverteixo que si no feu cas de mi, si no esteu atents a honorar el meu nom, us trauré el poder de beneir. Vosaltres heu abandonat el camí dret i, en veure com jutjàveu, molts s'han allunyat. Heu violat l'aliança que jo havia fet amb Leví, diu el Senyor de l'univers. Per això, jo faré que tot el poble perdi l'estima i el respecte que us tenia, tal com vosaltres ho heu fet amb mi, per no haver seguit els meus camins i haver jutjat amb parcialitat.

No tenim tots un mateix pare? No ens ha creat el mateix Déu? Per què som deslleials els uns amb els altres i violem així l'aliança dels nostres pares?

Salm responsorial 130,1.2.3

Lectura segona 1Te 2,7b-9.13

Evangeli Mt 23,1-12

Diuen i no fan

Lectura de l'evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles: «Els mestres de la Llei i els fariseus us parlen des de la càtedra de Moisès: compliu i observeu tot el que us manen, però no feu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen farcells pesadíssims i els carreguen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure'ls amb el dit. En tot obren per fer-se veure de la gent. Per això es fan ben grosses les filactèries, i les borles, ben llargues; els agrada d'ocupar els primers llocs a taula i els primers seients a les sinagogues, i que la gent els saludi a les places i els doni el nom de rabí, o sigui "mestre". Però vosaltres no us heu de fer dir mestres, perquè, de mestre, només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni heu de donar a ningú el nom de pare aquí a la terra, perquè, de pare, només en teniu un, que és el del cel; ni us heu de fer dir guies, perquè, de guia, només en teniu un, que és el Crist. El més important de vosaltres ha de ser servidor vostre. Tothom qui s'enaltirà serà humiliat, però tothom qui s'humiliarà serà enaltit».


COMENTARI DE L'EVANGELI

“Diuen i no fan”

En l’Evangeli d’avui, Jesús condemna la falta de sinceritat i la hipocresia dels escribes i fariseus d’aquell temps que són les mateixes motivacions que les nostres d’avui. Jesús quan es dirigeix a la multitud, els fa veure la incoherència entre la paraula i la pràctica. Malgrat tot, Jesús reconeix l’autoritat i el coneixement dels escribes, estan sentats a la càtedra de Moisés. Per això diu Jesús,  observeu tot el que us diguin, però no imiteu la seva conducta, perquè “diuen i no fan”, a Jesús no li agraden les aparences que enganyen. La comunitat cristiana ha d’assumir els treballs i responsabilitats com un servei,  mantenint la fraternitat i l’experiència de trobar a Déu Pare és per tots. Ens podem preguntar quina és la nostra motivació per viure i treballar en l’Església i en la comunitat? Quina és la nostra actitud de servei i amor? Avui es necessiten testimonis valents,  amb audàcia i lucidesa, convençuts i convincents testimonis del Crist i la seva creu.

“Tothom qui s’enaltirà serà humiliat, però tothom qui s’humilia serà enaltit”

Consol Baldris, Institució Teresiana

 

Diumenge, 17 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE XI DURANT L'ANY / Cicle B Lectura primera Ez 17,22-24 Jo faig créixer l'arbre...
Diumenge, 10 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
24 de juny NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA MISSA DEL DIA Lectura primera Is 49,1-6 Lectura del...
Espai per la Reflexió
  PREGUNTA AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN
  PREGUNTA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN EL 29 DE MAIG DE 2018   El grup de Justícia i Pau de Sant Just Desvern es dirigeix a aquest Ple format per representants polítics escollits pels ciutadans en les darreres eleccions municipals. A tots ells els hi proposem...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?