Divendres, 22 de juny de 2018
Lectures i Comentaris // Diumenge, 11 de juny

Diumenge després de Pentecosta: LA SANTÍSSIMA TRINITAT / Cicle A

Lectura primera Ex 34,4b-6.8-9

Salm responsorial Dn 3,52a.52b.53.54.55.56 (R.: 52b)

Lectura segona 2C 13,11-13

Evangeli Jo 3,16-18

Déu envià el seu Fill per salvar el món gràcies a ell

Lectura de l'evangeli segons sant Joan

Déu estima tant el món, que ha donat el seu fill únic, perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu envià el seu Fill al món no perquè el condemnés, sinó per salvar el món gràcies a ell.

Els qui creuen en ell, no seran condemnats. Els qui no creuen, ja han estat condemnats, per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu.


COMENTARI DE L'EVANGELI

Una narració popular explica què Sant Agustí, sent ja Bisbe d'Hipona, passejava per una platja meditant sobre el misteri de la Santíssima Trinitat, quan va veure un infant què amb una petxina agafava aigua del mar i la posava en un forat que havia fet en la sorra. Al preguntar-li Sant Agustí el perquè feia  allò, l'infant li va respondre què volia posar el mar en aquell forat I al explicar-li Sant Agustí la impossibilitat de la seva pretensió, l'infant li va respondre. "Doncs també és impossible a la ment humana capir el misteri de la Santíssima Trinitat"

El fragment de l'Evangeli de Joan què es llegirà en les Misses d'aquest diumenge correspon a la conversa què Jesús té amb Nicodem, el fariseu què de nit el va anar a trobar. I en aquest paràgraf, Jesús, què ja ha passat pel desert i assumit plenament la seva filiació divina, explica a Nicodem qui és Ell i quina és la seva missió.

Seria bo que llegíssim la totalitat d'aquesta conversa ja què és la base dels conceptes què expresa Joan en el pròleg del seu Evangeli i què constitueixen el fonament de la Fe cristiana. "Jesús és la Paraula de Déu i la Llum què va encarnar-se per obra de l'Amor de Déu, l'Esperit Sant, per salvar el món."

Si per una ment privilegiada com la de Sant Agustí era difícil entendre el misteri. Com no ho serà encara més per a nosaltres? I és què els misteris no són per entendre'ls. Són per contemplar-los i deixar-nos amarar per ells.

Avui, més què mai necessitem insistir en aquella pregària què hem cantat tantes vegades (possiblement en llatí:

                   "Vine Esperit Creador, visita les ments dels teus"

Tenim nosaltres les ments i els cors ben oberts per deixar-nos commoure per la Paraula i la Llum encarnades? 

Jaume Saladrigas, Centre Sant Pere Apòstol

Diumenge, 17 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE XI DURANT L'ANY / Cicle B Lectura primera Ez 17,22-24 Jo faig créixer l'arbre...
Diumenge, 10 de juny de 2018
Lectures i Comentaris
24 de juny NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA MISSA DEL DIA Lectura primera Is 49,1-6 Lectura del...
Espai per la Reflexió
  PREGUNTA AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN
  PREGUNTA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN EL 29 DE MAIG DE 2018   El grup de Justícia i Pau de Sant Just Desvern es dirigeix a aquest Ple format per representants polítics escollits pels ciutadans en les darreres eleccions municipals. A tots ells els hi proposem...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?