Dijous, 14 de desembre de 2017
Notícies // JORNADA D'APOSTOLAT SEGLAR - 10 DE JUNY AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA

imageCrònica de la Jornada d’Apostolat Seglar10 de juny de 2017 - Seminari Conciliar de Barcelona

Amb l'assistència d'una quarantena de persones la Delegació Diocesana d'Apostolat Seglar va celebrar al Seminari Conciliar de Barcelona el passat dissabte al mati, la seva Jornada anual amb què culminava aquest curs, els treballs del qual s'han desenvolupat sota el lema "De col·laboradors a corresponsables". Aquesta Jornada va anar precedida de dos trobades de treball durant el curs en les què es van donar les pautes per treballar la demanda què l'Arquebisbat va fer a tots els fidels convocant-los a participar en l'elaboració del Nou Pla Pastoral.

La Jornada que va començar a 2/4 de 10 del matí es va desenvolupar en dues parts. En la primera es va informar als assistents de les principals respostes a les 4 primeres parts del document de treball elaborat per un equip d'experts. I en la segona part, què es va voler que fos participativa, es va treballar el 5é) apartat del qüestionari en el què es demanava "imaginar propostes concretes i agosarades"

Per evitar intervencions llargues es van repartir uns "pòsits" per què cadascú fes per escrit la seva aportació i procurés fer-ho de forma resumida. Després d'una presentació de les 5 idees què s'han valorat com les més recurrents en les respostes al qüestionari es va obrir un debat que es va presentar en 2 blocs. Un primer més genèric de "Accions concretes de Gestió i Organització Pastoral" i un segon dirigit a les accions en els àmbits dels què cadascú forma part, ja siguin parròquies, comunitats, moviments o institucions ja siguin de caire arxidiocesà, cultural, social, polític o de participació ciutadana. Les aportacions van ser nombroses i variades. En un gran part d'aquest debat es va comptar amb la presència del Bisbe auxiliar Mn. Sebastià Taltavull. 

Sintesi final, 10 de juny 2017.pdf

Com a cloenda de la Jornada es va celebrar una Eucaristia compartida amb altre Entitats d'Església que també celebraven la seva Trobada anual.

Un brindis final va ser el colofó d'una Jornada on, amb el mutu coneixement es palesa la riquesa de l'Església en la seva diversitat de maneres de fer i de criteris d'actuació, però tots encaminats a un mateix objectiu final: Què la gent conegui a Jesús i difondre el seu missatge. 
imageimageimageimageimageimage


Totes les imatgesGuardar

Guardar

Diumenge, 17 de desembre de 2017
Lectures i Comentaris
DIUMENGE III D'ADVENT / Cicle B Lectura primera Is 61,1-2a.10-11 Salm responsorial Lc...
Diumenge, 10 de desembre de 2017
Lectures i Comentaris
DIUMENGE II D'ADVENT / Cicle B Lectura primera Is 40,1-5.9-11 Salm responsorial...
Espai per la Reflexió
  CONSTITUCIONS I LA SEVA EVOLUCIÓ
CONSTITUCIONS I LA SEVA EVOLUCIÓ Crida l’atenció que en la Constitució americana del 1783, figuri entre d’altres, la referència com a dret de les persones “la recerca de la felicitat”. Posteriorment en  França el 1789, es proclama que tots els francesos gaudeixen dels principis de...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?