Dissabte, 21 de abril de 2018

JORNADA D’APOSTOLAT SEGLAR DE CATALUNYA

image

Una vuitantena de responsables, representants, consiliaris i acompanyants de la fe d’associacions, moviments i grups laicals han participat en la quarta Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya, que s’ha celebrat el dissabte 28 de gener al Seminari Conciliar de Barcelona.

Després d’unes paraules de benvinguda d’Anna Almuni, delegada d’apostolat seglar de Barcelona, i de Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona i president de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar (CIAS), la jornada ha començat amb una pregària a la capella del Seminari animada pels participants de la diòcesi de Vic.

El Dr. Joan Planellas, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, ha dictat la ponència de la jornada, que duu per títol “Comunitats laicals i comunió diocesana”. Després d’exposar la dimensió comunitària de la vida cristiana, el deure missioner de tot batejat, alguns punts de la teologia del laicat i de l’associacionisme en l’Església, ha enunciat diverses qüestions a tenir en compte davant la realitat actual: la necessitat de recuperar una Església més corresponsable, l’error de reduir sovint la teologia del laicat a l’àmbit dels ministeris i serveis a l’interior de l’Església, els criteris d’eclesialitat a l’hora de discernir el valor de les associacions, i la necessitat de prioritzar els moviments evangelitzadors laicals capaços de treballar conjuntament en el marc diocesà.

Tot seguit, el Dr. Jaume Aymar, degà de la Facultat de Filosofia (URL), ha moderat una taula rodona en la qual han participat Anna Baduell (Opus Dei, Barcelona), Josep Anton Belchi (ACO, Lleida), Beni López (Adsis, Barcelona), M. Mercè Sardà (ACG, Tarragona), Albert Tarradellas (CVX, Barcelona) i Beatriz Zúñiga (Joventuts Marianes Vicencianes, Madrid). Tots ells han presentat experiències concretes de coordinació i participació en la vida parroquial i diocesana, i han tingut ocasió d’exposar el que demanen a les esglésies diocesanes de cara a una millor articulació.

Durant la taula rodona, Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, s’ha fet present i ha saludat els assistents amb molta cordialitat.

imageimage

La Jornada ha conclòs amb l’eucaristia, presidida per Mons. Xavier Novell i concelebrada per diversos preveres, i amb el dinar, compartit en un ambient ben animat.

Més informació:
http://www.apostolatseglarbcn.org/ciasDiumenge, 22 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE IV DE PASQUA / Cicle B Lectura primera Fets 4,8-12 La salvació no es troba en ningú...
Diumenge, 15 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE III DE PASQUA / Cicle B   Lectura primera Fets 3,13-15,17-19 Vau matar el qui ens obre...
Espai per la Reflexió
  PROPOSTES ECONÒMIQUES PER AIXECAR L'ESTAT
PROPOSTES ECONOMIQUES PER AIXECAR L-ESTAT L’augment aquí i ara ja de un 5% al 2018, un altre 5% al 2019 i un altre 5% al 2020 dels salaris dels treballadors/as i també a tots els pensionistes. Aquesta es una de les bases de l’economia de mercats. El poder adquisitiu de la població...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?