Dilluns, 19 de febrer de 2018

AFRICA

Se sap ara ja que el continent Africà pasará en 25 anys a doblar la seva població, al mateix temps que augmentar la seva pobresa entre un 25/50%.

Portem ja alguns anys que els pobles d’Africa (subsaharians i centrals) estan migrant a Europa, cercant un futur millor per a llurs familiars i que també fugent per les guerres (per impossibilitat de poder continuar) es veuen les persones obligades a refugiar-se en altres països. (cas de les guerres del proper i mitjà Orient).

La Unió Europea ha tancat les seves portes d’una manera restrictiva provocant morts en el trajecte del Mediterrá.

Actualment está pagant als països fronterers a fi d’evitar que impedeixen la sortida de les seves fronteres cap a Europa (destí dels migrants i refugiats) cas de Turquia (Orient) i Líbia (Nord d’Africa). Es a dir, a canvi de diners, impedir que arriben.

La situació de la pobresa a Africa es d’una gravetat extrema. Se sap que la mitjana d’ingressos per càpita es de 1 dòlar diari, i que hi han poblacions que ni hi arriben. A finals d’aquest any mes de 6 milions de persones hauran mort de fam al Sudan del Sud i que a Líbia (Nord d’Africa) els migrants en transit cap a Europa estan retinguts en condicions infrahumanes i tractats com a esclaus.

Sabem que en aquest país es fan subhastes de persones i que els preus de venta (400 a 700 euros per cap).

El primer Món ha de pensar en canviar aquesta situació. Primer en invertir capital en Africa per fomentar i posar fonts d’energia (solars i vent) per produir electricitat per a  dessaladores d’aigua de mar, posar en marxa l’agricultura per produir suficients aliments a les poblacions africanes, crear industries i comerç amb lo qual es donaria ocupació i ingressos i no haurien d’emigrar. A Dakar hi ha una bona universitat, aixì com El Caire.

A Sud-àfrica, es tracta de potenciar aquests centres de formació per a professionals que trobin a més treball al seu país, un cop acabats els seus estudis.

Per tant el capital necessari, hauria de sortir del països del primer món, Inversions a llarg Termini. Estem segurs que el retorn seria molt alt. Es a dir economia productiva en lloc d’especulativa. A més les possibilitats d’aplicar aquest canvi está a l’abast  del mon actual. Es evident que el sistema actual está esgotant ja el seu recorregut i el primer món  no pot continuar sense patir les conseqüències.

El papa Francesc ja ens ho diu en la seva darrera encíclica  “Laudate sí”.

També es clar que per un sentiment de justícia universal, hem d’aplicar una forma de viure dem màxima igualtat per a tots els habitants del nostre planeta.

 

   JUSTICIA I PAU SANT JUST DESVERNDiumenge, 18 de febrer de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE I DE QUARESMA / Cicle B Lectura primera Gn 9,8-15 Aliança de Déu amb Noè, salvat de la...
Diumenge, 11 de febrer de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE VI DURANT L'ANY / Cicle B Lectura primera Lv 13,1-2.45-46 Salm responsorial 31,1-2.5.11...
Espai per la Reflexió
  AFRICA
AFRICA Se sap ara ja que el continent Africà pasará en 25 anys a doblar la seva població, al mateix temps que augmentar la seva pobresa entre un 25/50%. Portem ja alguns anys que els pobles d’Africa (subsaharians i centrals) estan migrant a Europa, cercant un futur millor per a llurs...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?