Dissabte, 21 de abril de 2018

PROPOSTES ECONOMIQUES PER AIXECAR L-ESTAT

L’augment aquí i ara ja de un 5% al 2018, un altre 5% al 2019 i un altre 5% al 2020 dels salaris dels treballadors/as i també a tots els pensionistes.

Aquesta es una de les bases de l’economia de mercats. El poder adquisitiu de la població augmenta i de retruc el consum, al augmentar la demanda de bens, s’incrementa la seva producció i les hores de treball es reactiven a l’alça en forma de llocs de treball. Es l’economia que va escriure el pares de l’economia Adam Smith i David Ricardo, en el seu moment. Val a dir que molts economistes actuals estan d’acord.

Però que pot fer  l’Estat per disposar d’aquests diners?  Ho pot fer, si hi ha interès, en base a prioritzar els gastos i aplaçar o eliminar d’altres despeses (armament, exèrcit, projecte de nova estació de trens a Atocha, rescat d’autopistes radials a Madrid, corredor Mediterrani que circuli per Madrid, recuperar l’inversió del projecte fallit del Castor, invalidat per un jutjat de Madrid i que hauria de fer retornar els diners abonat a l’empresa constructora, etc.)

Per altre cantó, si contem els ingresso nous que generaria la posta en marxa del corredor Mediterrani, aquests serien de l’ordre del 5% anual i per sempre, del PIB de tot l’Estat, es a dir 50 mil milions d’euros , a afegir a la caixa de l’estat. Quantitats mes que suficients per la despesa salarial i de pensions demandada.

Constatem així mateix que organitzacions com la PIME,  la CECOT, els Sindicats i també el FOMENT DEL TREBALL i CAMBRES DE COMERÇ DE TOT L’ESTAT haurien d’adherir-se a aquesta demanda.

Es el moment de fer actuacions decidides i que demanda tot l’Estat.

                 Justicia i Pau Sant Just.

                        Diumenge, 22 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE IV DE PASQUA / Cicle B Lectura primera Fets 4,8-12 La salvació no es troba en ningú...
Diumenge, 15 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE III DE PASQUA / Cicle B   Lectura primera Fets 3,13-15,17-19 Vau matar el qui ens obre...
Espai per la Reflexió
  PROPOSTES ECONÒMIQUES PER AIXECAR L'ESTAT
PROPOSTES ECONOMIQUES PER AIXECAR L-ESTAT L’augment aquí i ara ja de un 5% al 2018, un altre 5% al 2019 i un altre 5% al 2020 dels salaris dels treballadors/as i també a tots els pensionistes. Aquesta es una de les bases de l’economia de mercats. El poder adquisitiu de la població...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?