Dijous, 14 de desembre de 2017

CONSTITUCIONS I LA SEVA EVOLUCIÓ

Crida l’atenció que en la Constitució americana del 1783, figuri entre d’altres, la referència com a dret de les persones “la recerca de la felicitat”. Posteriorment en  França el 1789, es proclama que tots els francesos gaudeixen dels principis de “llibertat, igualtat i fraternitat”.

Posteriorment a l’any 1945, l’organització de les Nacions Unides en seu a New York, proclama els “Drets del Home” i el 1989 la “Convenció sobre els drets dels Infants”.

L’any 2015 en Roma el Papa Francesc publica la Carta encíclica “Laudato sí”, en la que fa referència a la protecció de la nostra casa comuna és a dir la unió de tota la família humana en la recerca d’un desenvolupament sostenible i integral.

És a dir, per primera vegada és fa visible la necessitat de preservar la vida a la terra en tota la seva diversitat humana, vegetal i animal. Englobant la preservació de les aigües potables, els mars i oceans i l’aire que respirem lliure de contaminants i molt important, la temperatura del planeta, provocada per l’ús massiu de combustibles fòssils.

Aquesta evolució va paral·lela també al augment de la població mundial al planeta que en 125 anys ha pasat de 2000 milions a 7500, en la actualitat. També la utilització dels combustibles d’origen fòssil com el petroli i els seus derivats de massiva utilització en la vida diària de les persones. Ara peró, ens hem adonat que la humanitat és en una cruïlla i que cal prendre decisions d’entesa a escala planetària.

I aquest és el gran  desafiament que tenim. Mentres tant, gosem demanar als diversos governs que afinin en aquests canvis i dediquin els seus esforços a fi de que juntament amb tots els ciutadans treballin junts a millorar el futur per a les noves generacions.

Mentres tant creiem que les diverses constitucions existents haurien de complir al menys dos principis. Un que la gestió dels pressupostos (és a dir dels diners de tot el país) millorin la qualitat dels seus ciutadans i també el seu poder adquisitiu.

Especialment elevant els ingressos als mes desfavorits i pobres, accentuant les despeses dels pressupostos en Sanitat i Ensenyament que son claus del camí cap al futur i per tant seran garants d’aquest nou camí que prendran els pobles de la Terra.

     JUSTICIA I PAU SANT JUST DESVERNDiumenge, 17 de desembre de 2017
Lectures i Comentaris
DIUMENGE III D'ADVENT / Cicle B Lectura primera Is 61,1-2a.10-11 Salm responsorial Lc...
Diumenge, 10 de desembre de 2017
Lectures i Comentaris
DIUMENGE II D'ADVENT / Cicle B Lectura primera Is 40,1-5.9-11 Salm responsorial...
Espai per la Reflexió
  CONSTITUCIONS I LA SEVA EVOLUCIÓ
CONSTITUCIONS I LA SEVA EVOLUCIÓ Crida l’atenció que en la Constitució americana del 1783, figuri entre d’altres, la referència com a dret de les persones “la recerca de la felicitat”. Posteriorment en  França el 1789, es proclama que tots els francesos gaudeixen dels principis de...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?