Dissabte, 21 de abril de 2018
Notícies // INICI CURS

JORNADA APOSTOLAT SEGLAR - 5 D'OCTUBRE DE 2016

Aportacions dels ponents:

aportació Cristina Losa.pdf

aportació D. Torres.pdfimageimage

La Delegació d´Apostolat Seglar proposa, als moviments, associacions i Centres que la integren, desenvolupar els treballs de formació d´aquest curs, tenint com lema: "De col·laboradors a corresponsables".

Per tant, en la primera trobada d´aquest curs, celebrada el dimecres 5 d´octubre a la sala Abat Safont de la Delegació, tres ponents, en Justo Sampayo, na Cristina Losa i en Domingo Torres, van fer una introducció del tema. El primer va explicar, ajudat d´un Powerpoint, com ens veu i que espera de nosaltres la societat actual. La Cristina va desenvolupar la seva col·laboració analitzant quina hauria de ser la nostra aportació i què no estem aportant, i finalment en Domingo Torres, fent un símil del món casteller va comparar el ser col·laborador o corresponsable al fet de estar simplement fent pinya o al de enfaixar-se i estar suportant el castell.

Després de l´exposició dels ponents  es va iniciar un llarg i substanciós diàleg en que es van refermar las idees bàsiques que aquells havien plantejat. admetent que nosaltres som avui una minoria que ha de ser creativa i que ja no som centre de res. Ens cal doncs audàcia i emprar noves formes i mètodes per influir en la societat, transmetent missatges d´esperança amb la nostra presència i actituds.

Per aconseguir aquests objectius cal aprofundir en la nostra formació i en el coneixement mutu, fent xarxa. sent veu dels qui no en tenen i caminant plegats amb aquells que, des de altres vessants també volen canviar l´actual situació social, però amb uns trets diferencials que ens identifiquin inequívocament.

Després d´un breu resum de la moderadora Mª Angels Arrabal i d´una intervenció de la Delegada Anna Almuni es va concloure la reunió, que havia començat amb una pregària, resant tots junts amb les mans unides un Parenostre.

 

Diumenge, 22 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE IV DE PASQUA / Cicle B Lectura primera Fets 4,8-12 La salvació no es troba en ningú...
Diumenge, 15 de abril de 2018
Lectures i Comentaris
DIUMENGE III DE PASQUA / Cicle B   Lectura primera Fets 3,13-15,17-19 Vau matar el qui ens obre...
Espai per la Reflexió
  PROPOSTES ECONÒMIQUES PER AIXECAR L'ESTAT
PROPOSTES ECONOMIQUES PER AIXECAR L-ESTAT L’augment aquí i ara ja de un 5% al 2018, un altre 5% al 2019 i un altre 5% al 2020 dels salaris dels treballadors/as i també a tots els pensionistes. Aquesta es una de les bases de l’economia de mercats. El poder adquisitiu de la població...
Vols rebre informació de la Delegació Seglar?